Stek z tuńczyka z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stek z tuńczyka z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

6 sztuk

1 łyżka

1 szczypta

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skórkę i sok z limonki wymieszaj z rozmarynem i 2 łyżkami oliwy.

Krok 2

Obtoczyć steki i przykryte odstaw na 30 minut do lodówki.

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka, a pomidory w plastry.

Krok 4

W żaroodpornym naczyniu ułóż cebulę, pomidory, posyp solą i pieprzem, skrop oliwą. Zapiekaj około 5 minut w temperaturze 220 stopni.

Krok 5

Tuńczyka smaż na niewielkiej ilości oliwy na dużym ogniu przez 5 minut. Podawaj z cebulą i pomidorami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stek z tuńczyka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stek z tuńczyka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stek z tuńczyka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stek z tuńczyka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stek z tuńczyka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stek z tuńczyka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stek z tuńczyka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stek z tuńczyka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Chatka puchatka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej