Stek z tuńczyka z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stek z tuńczyka z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

6 sztuk

1 łyżka

1 szczypta

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skórkę i sok z limonki wymieszaj z rozmarynem i 2 łyżkami oliwy.

Krok 2

Obtoczyć steki i przykryte odstaw na 30 minut do lodówki.

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka, a pomidory w plastry.

Krok 4

W żaroodpornym naczyniu ułóż cebulę, pomidory, posyp solą i pieprzem, skrop oliwą. Zapiekaj około 5 minut w temperaturze 220 stopni.

Krok 5

Tuńczyka smaż na niewielkiej ilości oliwy na dużym ogniu przez 5 minut. Podawaj z cebulą i pomidorami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stek z tuńczyka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stek z tuńczyka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stek z tuńczyka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stek z tuńczyka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stek z tuńczyka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stek z tuńczyka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stek z tuńczyka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stek z tuńczyka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej