
Składniki
5 łyżek
1 sztuka
1 szczypta
6 sztuk
1 łyżka
1 szczypta
4 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skórkę i sok z limonki wymieszaj z rozmarynem i 2 łyżkami oliwy.
Krok 2
Obtoczyć steki i przykryte odstaw na 30 minut do lodówki.
Krok 3
Cebulę pokrój w piórka, a pomidory w plastry.
Krok 4
W żaroodpornym naczyniu ułóż cebulę, pomidory, posyp solą i pieprzem, skrop oliwą. Zapiekaj około 5 minut w temperaturze 220 stopni.
Krok 5
Tuńczyka smaż na niewielkiej ilości oliwy na dużym ogniu przez 5 minut. Podawaj z cebulą i pomidorami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej