
Składniki
5 łyżek
1 sztuka
1 szczypta
6 sztuk
1 łyżka
1 szczypta
4 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skórkę i sok z limonki wymieszaj z rozmarynem i 2 łyżkami oliwy.
Krok 2
Obtoczyć steki i przykryte odstaw na 30 minut do lodówki.
Krok 3
Cebulę pokrój w piórka, a pomidory w plastry.
Krok 4
W żaroodpornym naczyniu ułóż cebulę, pomidory, posyp solą i pieprzem, skrop oliwą. Zapiekaj około 5 minut w temperaturze 220 stopni.
Krok 5
Tuńczyka smaż na niewielkiej ilości oliwy na dużym ogniu przez 5 minut. Podawaj z cebulą i pomidorami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej