pizza palce lizac przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

pizza palce lizac

Autor: Sylwia Ślusarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 gramów

1 szklanka

250 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

1.5 szklanki

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

make wymieszać z z 1 łyżką przyprawy do pizzy , drożdże rozetrzeć z cukrem i z pól szklanką wody wszystko razem połączyć wymieszać i dobrze wyrobić odstawic w ciepłe miejsce na 1,5 godziny

Krok 2

blachę wyłożyć papierem lub posmarować olejem, ciasto rozwałkować na grubość 2mm i położyć na blachę

Krok 3

przecier wymieszać z reszą przyprawy można zagotować i posmarować ciasto na wiesz położyć paprykę i zetrzeć ser

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza americana
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej