
Składniki
15 gramów
1 szklanka
250 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
1.5 szklanki
1 opakowanie
0.5 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
make wymieszać z z 1 łyżką przyprawy do pizzy , drożdże rozetrzeć z cukrem i z pól szklanką wody wszystko razem połączyć wymieszać i dobrze wyrobić odstawic w ciepłe miejsce na 1,5 godziny
Krok 2
blachę wyłożyć papierem lub posmarować olejem, ciasto rozwałkować na grubość 2mm i położyć na blachę
Krok 3
przecier wymieszać z reszą przyprawy można zagotować i posmarować ciasto na wiesz położyć paprykę i zetrzeć ser
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej