pizza palce lizac przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

pizza palce lizac

Autor: Sylwia Ślusarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 gramów

1 szklanka

250 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

1.5 szklanki

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

make wymieszać z z 1 łyżką przyprawy do pizzy , drożdże rozetrzeć z cukrem i z pól szklanką wody wszystko razem połączyć wymieszać i dobrze wyrobić odstawic w ciepłe miejsce na 1,5 godziny

Krok 2

blachę wyłożyć papierem lub posmarować olejem, ciasto rozwałkować na grubość 2mm i położyć na blachę

Krok 3

przecier wymieszać z reszą przyprawy można zagotować i posmarować ciasto na wiesz położyć paprykę i zetrzeć ser

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej