pizza palce lizac przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

pizza palce lizac

Autor: Sylwia Ślusarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 gramów

1 szklanka

250 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

1.5 szklanki

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

make wymieszać z z 1 łyżką przyprawy do pizzy , drożdże rozetrzeć z cukrem i z pól szklanką wody wszystko razem połączyć wymieszać i dobrze wyrobić odstawic w ciepłe miejsce na 1,5 godziny

Krok 2

blachę wyłożyć papierem lub posmarować olejem, ciasto rozwałkować na grubość 2mm i położyć na blachę

Krok 3

przecier wymieszać z reszą przyprawy można zagotować i posmarować ciasto na wiesz położyć paprykę i zetrzeć ser

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • pizza palce lizac - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza hawajska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej