Indyk z pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk z pesto

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

400 gramów

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyć,osuszyć za pomocą ręcznika papierowego i pokroic w plastry.Oprószyć solą i pieprzem.Posmarować z obu stron sosem pesto,po czym ułozyc w naczyniu żaroodpornym natłuszczonym oliwą z oliwek.

Krok 2

Indyka wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i piec 30 minut.Na kilka minut przed końcem pieczenia wyjąć mięso i na każdym kawałku ułożyć po plastrze pomidora i sera mozzarella.ponownie wstawić do piekarnika i zapiekać ,ąż ser się roztopi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej