Indyk z pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl

Indyk z pesto

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyć,osuszyć za pomocą ręcznika papierowego i pokroic w plastry.Oprószyć solą i pieprzem.Posmarować z obu stron sosem pesto,po czym ułozyc w naczyniu żaroodpornym natłuszczonym oliwą z oliwek.

Krok 2

Indyka wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i piec 30 minut.Na kilka minut przed końcem pieczenia wyjąć mięso i na każdym kawałku ułożyć po plastrze pomidora i sera mozzarella.ponownie wstawić do piekarnika i zapiekać ,ąż ser się roztopi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej