Indyk z pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk z pesto

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyć,osuszyć za pomocą ręcznika papierowego i pokroic w plastry.Oprószyć solą i pieprzem.Posmarować z obu stron sosem pesto,po czym ułozyc w naczyniu żaroodpornym natłuszczonym oliwą z oliwek.

Krok 2

Indyka wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i piec 30 minut.Na kilka minut przed końcem pieczenia wyjąć mięso i na każdym kawałku ułożyć po plastrze pomidora i sera mozzarella.ponownie wstawić do piekarnika i zapiekać ,ąż ser się roztopi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej