Indyk z pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk z pesto

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

400 gramów

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyć,osuszyć za pomocą ręcznika papierowego i pokroic w plastry.Oprószyć solą i pieprzem.Posmarować z obu stron sosem pesto,po czym ułozyc w naczyniu żaroodpornym natłuszczonym oliwą z oliwek.

Krok 2

Indyka wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i piec 30 minut.Na kilka minut przed końcem pieczenia wyjąć mięso i na każdym kawałku ułożyć po plastrze pomidora i sera mozzarella.ponownie wstawić do piekarnika i zapiekać ,ąż ser się roztopi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej