Indyk z pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk z pesto

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyć,osuszyć za pomocą ręcznika papierowego i pokroic w plastry.Oprószyć solą i pieprzem.Posmarować z obu stron sosem pesto,po czym ułozyc w naczyniu żaroodpornym natłuszczonym oliwą z oliwek.

Krok 2

Indyka wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i piec 30 minut.Na kilka minut przed końcem pieczenia wyjąć mięso i na każdym kawałku ułożyć po plastrze pomidora i sera mozzarella.ponownie wstawić do piekarnika i zapiekać ,ąż ser się roztopi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk z pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej