Oliwki w zalewie marynowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oliwki w zalewie marynowane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Otwórz słoik i odlej zalewę. Kilka oliwek odłóż do miseczki, w której będziesz je podawać.

Krok 2

Do słoika dolej oliwę.

Krok 3

Papryczkę chilli drobno posiekaj, po czym dorzuć do słoika z oliwkami.

Krok 4

Z cytryny odetnij cztery kawałki skórki i dorzuć do słoika oliwek.

Krok 5

Wciśnij kilka gałązek natki pietruszki.

Krok 6

Zakręć słoik i potrząsaj nim, żeby wymieszać składniki. Wysyp do miseczki z oliwkami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oliwki w zalewie marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oliwki w zalewie marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oliwki w zalewie marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oliwki w zalewie marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oliwki w zalewie marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oliwki w zalewie marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oliwki w zalewie marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oliwki w zalewie marynowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej