
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Otwórz słoik i odlej zalewę. Kilka oliwek odłóż do miseczki, w której będziesz je podawać.
Krok 2
Do słoika dolej oliwę.
Krok 3
Papryczkę chilli drobno posiekaj, po czym dorzuć do słoika z oliwkami.
Krok 4
Z cytryny odetnij cztery kawałki skórki i dorzuć do słoika oliwek.
Krok 5
Wciśnij kilka gałązek natki pietruszki.
Krok 6
Zakręć słoik i potrząsaj nim, żeby wymieszać składniki. Wysyp do miseczki z oliwkami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej