Oliwki w zalewie marynowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oliwki w zalewie marynowane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Otwórz słoik i odlej zalewę. Kilka oliwek odłóż do miseczki, w której będziesz je podawać.

Krok 2

Do słoika dolej oliwę.

Krok 3

Papryczkę chilli drobno posiekaj, po czym dorzuć do słoika z oliwkami.

Krok 4

Z cytryny odetnij cztery kawałki skórki i dorzuć do słoika oliwek.

Krok 5

Wciśnij kilka gałązek natki pietruszki.

Krok 6

Zakręć słoik i potrząsaj nim, żeby wymieszać składniki. Wysyp do miseczki z oliwkami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oliwki w zalewie marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oliwki w zalewie marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oliwki w zalewie marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oliwki w zalewie marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oliwki w zalewie marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oliwki w zalewie marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oliwki w zalewie marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oliwki w zalewie marynowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pizza z cukinią i serem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej