Oliwki w zalewie marynowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oliwki w zalewie marynowane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Otwórz słoik i odlej zalewę. Kilka oliwek odłóż do miseczki, w której będziesz je podawać.

Krok 2

Do słoika dolej oliwę.

Krok 3

Papryczkę chilli drobno posiekaj, po czym dorzuć do słoika z oliwkami.

Krok 4

Z cytryny odetnij cztery kawałki skórki i dorzuć do słoika oliwek.

Krok 5

Wciśnij kilka gałązek natki pietruszki.

Krok 6

Zakręć słoik i potrząsaj nim, żeby wymieszać składniki. Wysyp do miseczki z oliwkami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oliwki w zalewie marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oliwki w zalewie marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oliwki w zalewie marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oliwki w zalewie marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oliwki w zalewie marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oliwki w zalewie marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oliwki w zalewie marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oliwki w zalewie marynowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej