Makaron łososiowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron łososiowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
436 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

111 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

150 mililitrów

100 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój łososia w cienkie paski i przesmaż go krótko na oliwie z oliwek.

Makaron łososiowy - Krok 1

Krok 2

Następnie zalej 3 łyżkami białego wytrawnego wina oraz śmietanką.

Makaron łososiowy - Krok 2

Krok 3

Dopraw sos rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr.

Makaron łososiowy - Krok 3

Krok 4

Gdy sos zgęstnieje, dodaj posiekaną natkę pietruszki. Połącz go z makaronem. Przed podaniem posyp tartym parmezanem.

Makaron łososiowy - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron 4 sery
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej