Makaron łososiowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron łososiowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
437 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

111 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

150 mililitrów

100 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój łososia w cienkie paski i przesmaż go krótko na oliwie z oliwek.

Makaron łososiowy - Krok 1

Krok 2

Następnie zalej 3 łyżkami białego wytrawnego wina oraz śmietanką.

Makaron łososiowy - Krok 2

Krok 3

Dopraw sos rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr.

Makaron łososiowy - Krok 3

Krok 4

Gdy sos zgęstnieje, dodaj posiekaną natkę pietruszki. Połącz go z makaronem. Przed podaniem posyp tartym parmezanem.

Makaron łososiowy - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej