Makaron łososiowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron łososiowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
438 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

111 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

150 mililitrów

100 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój łososia w cienkie paski i przesmaż go krótko na oliwie z oliwek.

Makaron łososiowy - Krok 1

Krok 2

Następnie zalej 3 łyżkami białego wytrawnego wina oraz śmietanką.

Makaron łososiowy - Krok 2

Krok 3

Dopraw sos rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr.

Makaron łososiowy - Krok 3

Krok 4

Gdy sos zgęstnieje, dodaj posiekaną natkę pietruszki. Połącz go z makaronem. Przed podaniem posyp tartym parmezanem.

Makaron łososiowy - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron łososiowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ostra zapiekanka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej