
Składniki
100 gramów
1 sztuka
3 łyżki
150 mililitrów
2 łyżki
200 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój łososia w cienkie paski i przesmaż go krótko na oliwie z oliwek.
Krok 2
Następnie zalej 3 łyżkami białego wytrawnego wina oraz śmietanką.
Krok 3
Dopraw sos rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr.
Krok 4
Gdy sos zgęstnieje, dodaj posiekaną natkę pietruszki. Połącz go z makaronem. Przed podaniem posyp tartym parmezanem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej