
Składniki
8 sztuk
8 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podduś na tłuszczu do miękkości grzyby z cebulą i czosnkiem, uważając, by się nie przypaliły.

Krok 2
Przygotuj Sos borowikowy Knorr według przepisu na opakowaniu i rozprowadź go ze śmietaną i żółtkiem.

Krok 3
Dodaj sos do grzybów, wymieszaj. Wsyp pietruszkę, następnie dopraw do smaku pieprzem i solą jeśli zachodzi taka potrzeba.

Krok 4
Wymieszaj gotowy sos ze świeżo ugotowanym makaronem i od razu podawaj.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z sosem borowikowym po włosku
Makaron z sosem borowikowym po włosku jest prostym i niezwykle aromatycznym daniem. Makaron to składnik podstawowy włoskiej kuchni, ale w Polsce jest uwielbiany tak samo, jak na Południu Europy. Grzyby z kolei kojarzą się nam z rodzimą kuchnią, co sprawia, że to danie z całą pewnością przypadnie wam do gustu. Dania makaronowe cechuje szybkość wykonania i eksplozja smaku prostych, aromatycznych składników. Tylko od twojej wyobraźni zależy, co znajdzie się w sosie. Kremowy sos borowikowy, którym polejesz gniazdo makaronu wstążki, to połącznie klasyczne i sprawdzone. Sos przygotujesz ekspresowo z pomocą opakowania Sosu borowikowego Knorr. Nasz szef kuchni zdradza tajemnicę jego idealnej konsystencji – by taką uzyskać, dodaj do niego żółtko jajka i śmietanę. Sos gotuj na delikatnym ogniu, dzięki czemu nie zwarzy się. Pamiętaj, aby przed podaniem, posypać danie zieloną pietruszką.