Makaron tagliatelle z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Makaron tagliatelle z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

143 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

179 osób wydrukowało

Pobierz pdf

184 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

350 mililitrów

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz posiekany czosnek. Następnie dodaj rozdrobnione grzyby i smaż chwilę razem.

Krok 3

Do grzybów wlej śmietanę i doprowadź do wrzenia. Gotujący się sos dopraw Bulionetką wołową Knorr oraz pieprzem.

Krok 4

Ugotowany makaron włóż na patelnię i wymieszaj z sosem. Gotowy makaron nałóż na talerze i posyp płatkami parmezanu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron tagliatelle z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron tagliatelle z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron tagliatelle z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron tagliatelle z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron tagliatelle z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron tagliatelle z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron tagliatelle z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron Soba
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron tagliatelle z grzybamiMakaron tagliatelle z grzybami

To danie stanowi połączenie aromatycznych leśnych grzybów i wyrazistego parmezanu, a całość dopełniają przyprawy, cebula i czosnek. Makaron tagliatelle z grzybami jest świetną propozycją do podania na obiad lub ciepłą kolację. Przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom włoskiej kuchni. Danie jest bardzo proste i szybkie w przyrządzeniu – na początek ugotuj makaron al dente według wskazówek na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz posiekany czosnek. Dodaj do nich rozdrobnioną mieszankę grzybów i wszystko razem smaż do momentu, aż składniki zmiękną. Pod koniec dodaj śmietanę i doprowadź sos do wrzenia. Dopraw esencją do duszonego kurczaka oraz świeżo zmielonym pieprzem. Danie jest już prawie gotowe, teraz wystarczy tylko połączyć makaron i sos. Tak przygotowane aromatyczne tagliatelle serwuj od razu, najlepiej posypane płatkami parmezanu i udekorowane listkami świeżej bazylii. Cenimy Twoją opinię – koniecznie podziel się nią w komentarzu powyżej. Smacznego!