Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki
łatwe
15 osób zapisało
Składniki
400 gramów
150 gramów
1 sztuka
100 gramów
200 gramów
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 2
Ser rozgniatamy i mieszamy z jogurtem i oliwą - zalewą z pomidorów suszonych. Podgrzewamy dodając mięso pokrojone w kostke i suszone pomidory w paski. Przyprawiamy rozkruszoną kostka czosnkową, pieprzem i ewentualnie odrobiną soli.
Krok 3
Sos mieszamy z ugotowanym makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej