Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

150 gramów

400 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Ser rozgniatamy i mieszamy z jogurtem i oliwą - zalewą z pomidorów suszonych. Podgrzewamy dodając mięso pokrojone w kostke i suszone pomidory w paski. Przyprawiamy rozkruszoną kostka czosnkową, pieprzem i ewentualnie odrobiną soli.

Krok 3

Sos mieszamy z ugotowanym makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej