Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki
łatwe
16 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
150 gramów
400 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 2
Ser rozgniatamy i mieszamy z jogurtem i oliwą - zalewą z pomidorów suszonych. Podgrzewamy dodając mięso pokrojone w kostke i suszone pomidory w paski. Przyprawiamy rozkruszoną kostka czosnkową, pieprzem i ewentualnie odrobiną soli.
Krok 3
Sos mieszamy z ugotowanym makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej