Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

150 gramów

400 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Ser rozgniatamy i mieszamy z jogurtem i oliwą - zalewą z pomidorów suszonych. Podgrzewamy dodając mięso pokrojone w kostke i suszone pomidory w paski. Przyprawiamy rozkruszoną kostka czosnkową, pieprzem i ewentualnie odrobiną soli.

Krok 3

Sos mieszamy z ugotowanym makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej