Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

150 gramów

400 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Ser rozgniatamy i mieszamy z jogurtem i oliwą - zalewą z pomidorów suszonych. Podgrzewamy dodając mięso pokrojone w kostke i suszone pomidory w paski. Przyprawiamy rozkruszoną kostka czosnkową, pieprzem i ewentualnie odrobiną soli.

Krok 3

Sos mieszamy z ugotowanym makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farfalle z sosem z sera pleśniowego z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczonej szynki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej