Sałatka paprykowa z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka paprykowa z oliwkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

4 sztuki

3 łyżki

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, oczyść z pestek i pokrój w paski.

Krok 2

Pomidory umyj i pokrój w ósemki, a następnie każdą z nich na pół.

Krok 3

Cebule obierz i pokrój w piórka. Ogórek umyj, przekrój na pół i pokrój w półplasterki.

Krok 4

Mozarellę pokrój w małą kostkę. Dodaj posiekaną bazylię. Wszystkie składniki wymieszaj razem.

Krok 5

Sos sałatkowy włoski Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą, polej sałatkę, delikatnie wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka paprykowa z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka paprykowa z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka paprykowa z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka paprykowa z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka paprykowa z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka paprykowa z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka paprykowa z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka paprykowa z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka Cobb - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej