
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
4 sztuki
3 łyżki
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, oczyść z pestek i pokrój w paski.
Krok 2
Pomidory umyj i pokrój w ósemki, a następnie każdą z nich na pół.
Krok 3
Cebule obierz i pokrój w piórka. Ogórek umyj, przekrój na pół i pokrój w półplasterki.
Krok 4
Mozarellę pokrój w małą kostkę. Dodaj posiekaną bazylię. Wszystkie składniki wymieszaj razem.
Krok 5
Sos sałatkowy włoski Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą, polej sałatkę, delikatnie wymieszaj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej