Sałatka paprykowa z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka paprykowa z oliwkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

4 sztuki

3 łyżki

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, oczyść z pestek i pokrój w paski.

Krok 2

Pomidory umyj i pokrój w ósemki, a następnie każdą z nich na pół.

Krok 3

Cebule obierz i pokrój w piórka. Ogórek umyj, przekrój na pół i pokrój w półplasterki.

Krok 4

Mozarellę pokrój w małą kostkę. Dodaj posiekaną bazylię. Wszystkie składniki wymieszaj razem.

Krok 5

Sos sałatkowy włoski Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą, polej sałatkę, delikatnie wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka paprykowa z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka paprykowa z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka paprykowa z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka paprykowa z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka paprykowa z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka paprykowa z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka paprykowa z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka paprykowa z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej