
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
4 sztuki
3 łyżki
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, oczyść z pestek i pokrój w paski.
Krok 2
Pomidory umyj i pokrój w ósemki, a następnie każdą z nich na pół.
Krok 3
Cebule obierz i pokrój w piórka. Ogórek umyj, przekrój na pół i pokrój w półplasterki.
Krok 4
Mozarellę pokrój w małą kostkę. Dodaj posiekaną bazylię. Wszystkie składniki wymieszaj razem.
Krok 5
Sos sałatkowy włoski Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą, polej sałatkę, delikatnie wymieszaj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej