Sałatka paprykowa z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka paprykowa z oliwkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

4 sztuki

3 łyżki

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, oczyść z pestek i pokrój w paski.

Krok 2

Pomidory umyj i pokrój w ósemki, a następnie każdą z nich na pół.

Krok 3

Cebule obierz i pokrój w piórka. Ogórek umyj, przekrój na pół i pokrój w półplasterki.

Krok 4

Mozarellę pokrój w małą kostkę. Dodaj posiekaną bazylię. Wszystkie składniki wymieszaj razem.

Krok 5

Sos sałatkowy włoski Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą, polej sałatkę, delikatnie wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka paprykowa z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka paprykowa z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka paprykowa z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka paprykowa z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka paprykowa z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka paprykowa z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka paprykowa z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka paprykowa z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej