
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
4 sztuki
3 łyżki
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, oczyść z pestek i pokrój w paski.
Krok 2
Pomidory umyj i pokrój w ósemki, a następnie każdą z nich na pół.
Krok 3
Cebule obierz i pokrój w piórka. Ogórek umyj, przekrój na pół i pokrój w półplasterki.
Krok 4
Mozarellę pokrój w małą kostkę. Dodaj posiekaną bazylię. Wszystkie składniki wymieszaj razem.
Krok 5
Sos sałatkowy włoski Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą, polej sałatkę, delikatnie wymieszaj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej