Gicze cielęce po mediolańsku - ossobucco milanese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gicze cielęce po mediolańsku - ossobucco milanese

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

700 gramów

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

100 gramów

300 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

125 mililitrów

4 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdą gicz przetnij w poprzek na cztery części, po czym obtocz w mące zmieszanej z solą i pieprzem.

Krok 2

Podsmaż je na maśle*.

Krok 3

Dodaj wino i gotuj około 10 minut.

Krok 4

Pomidory pokrój na cząstki i wraz z bulionem dodaj do giczy. Gotuj na wolnym ogniu do czasu, gdy mięso będzie gotowe.

Krok 5

Czosnek zmiażdż, cytrynę pokrój w plasterki, a pomarańczę obierz i podziel na cząstki.

Krok 6

Gicze posyp natką i czosnkiem. Podawaj z cytryną i pomarańczą. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gicze cielęce po mediolańsku - ossobucco milanese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gicze cielęce po mediolańsku - ossobucco milanese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gicze cielęce po mediolańsku - ossobucco milanese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gicze cielęce po mediolańsku - ossobucco milanese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gicze cielęce po mediolańsku - ossobucco milanese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gicze cielęce po mediolańsku - ossobucco milanese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gicze cielęce po mediolańsku - ossobucco milanese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gicze cielęce po mediolańsku - ossobucco milanese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej