Puchero

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

250 gramów

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

0.5 sztuki

3 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

100 gramów

0.5 szklanki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę mocz przez całą noc.

Krok 1

Boczek pokrój w drobną kostkę, dodaj posiekaną cebulę i uduś na oliwie.

Krok 1

Dodaj mięso i fasolę.

Krok 1

W 3 szklankach wrzątku rozpuść kostkę Rosół z kury Knorr i dodaj do mięsa.

Krok 1

Marchew zetrzyj na tarce, kapustę poszatkuj, ziemniaki pokrój w kostkę, czosnek zmiażdż i dodaj wraz z ryżem do mięsa.

Krok 1

Wlej wino i duś przez 30 minut na małym ogniu. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej