Puchero przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puchero

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

0.5 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

0.5 szklanki

0.5 szklanki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę mocz przez całą noc.

Krok 2

Boczek pokrój w drobną kostkę, dodaj posiekaną cebulę i uduś na oliwie.

Krok 3

Dodaj mięso i fasolę.

Krok 4

W 3 szklankach wrzątku rozpuść kostkę Rosół z kury Knorr i dodaj do mięsa.

Krok 5

Marchew zetrzyj na tarce, kapustę poszatkuj, ziemniaki pokrój w kostkę, czosnek zmiażdż i dodaj wraz z ryżem do mięsa.

Krok 6

Wlej wino i duś przez 30 minut na małym ogniu. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puchero - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puchero - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puchero - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puchero - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puchero - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puchero - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puchero - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puchero - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej