
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
0.5 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
100 gramów
0.5 szklanki
0.5 szklanki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę mocz przez całą noc.
Krok 2
Boczek pokrój w drobną kostkę, dodaj posiekaną cebulę i uduś na oliwie.
Krok 3
Dodaj mięso i fasolę.
Krok 4
W 3 szklankach wrzątku rozpuść kostkę Rosół z kury Knorr i dodaj do mięsa.
Krok 5
Marchew zetrzyj na tarce, kapustę poszatkuj, ziemniaki pokrój w kostkę, czosnek zmiażdż i dodaj wraz z ryżem do mięsa.
Krok 6
Wlej wino i duś przez 30 minut na małym ogniu. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































