Puchero przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puchero

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

0.5 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

0.5 szklanki

0.5 szklanki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę mocz przez całą noc.

Krok 2

Boczek pokrój w drobną kostkę, dodaj posiekaną cebulę i uduś na oliwie.

Krok 3

Dodaj mięso i fasolę.

Krok 4

W 3 szklankach wrzątku rozpuść kostkę Rosół z kury Knorr i dodaj do mięsa.

Krok 5

Marchew zetrzyj na tarce, kapustę poszatkuj, ziemniaki pokrój w kostkę, czosnek zmiażdż i dodaj wraz z ryżem do mięsa.

Krok 6

Wlej wino i duś przez 30 minut na małym ogniu. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puchero - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puchero - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puchero - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puchero - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puchero - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puchero - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puchero - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puchero - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Tarta czekoladowa
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej