Filety w sosie śmietanowo - musztardowym

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0

800 gramów

200 mililitrów

0

1 pęczek

1 sztuka

1 łyżka

100 mililitrów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrop rybę sokiem z cytryny oraz posól ją i popieprz.

Krok 1

Wywar gotuj około 5 minut dodając śmietanę.

Krok 1

Włóż do niego rybę i pozostaw ją pod przykryciem na około 6 minut. Po wyjęciu utrzymuj w cieple.

Krok 1

Wymieszaj sos z musztardą, gałką muszkatołową i pieprzem tak by powstała gładka masa.

Krok 1

Gotową rybę ułóż na talerzach, polej sosem. Możesz udekorować ją cytryną i koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej