Filety w sosie śmietanowo - musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety w sosie śmietanowo - musztardowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

200 mililitrów

null

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżka

100 mililitrów

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrop rybę sokiem z cytryny oraz posól ją i popieprz.

Krok 2

Wywar gotuj około 5 minut dodając śmietanę.

Krok 3

Włóż do niego rybę i pozostaw ją pod przykryciem na około 6 minut. Po wyjęciu utrzymuj w cieple.

Krok 4

Wymieszaj sos z musztardą, gałką muszkatołową i pieprzem tak by powstała gładka masa.

Krok 5

Gotową rybę ułóż na talerzach, polej sosem. Możesz udekorować ją cytryną i koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety w sosie śmietanowo - musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety w sosie śmietanowo - musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety w sosie śmietanowo - musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety w sosie śmietanowo - musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety w sosie śmietanowo - musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety w sosie śmietanowo - musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety w sosie śmietanowo - musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety w sosie śmietanowo - musztardowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej