
Składniki
null
200 mililitrów
null
1 sztuka
1 pęczek
1 łyżka
100 mililitrów
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrop rybę sokiem z cytryny oraz posól ją i popieprz.
Krok 2
Wywar gotuj około 5 minut dodając śmietanę.
Krok 3
Włóż do niego rybę i pozostaw ją pod przykryciem na około 6 minut. Po wyjęciu utrzymuj w cieple.
Krok 4
Wymieszaj sos z musztardą, gałką muszkatołową i pieprzem tak by powstała gładka masa.
Krok 5
Gotową rybę ułóż na talerzach, polej sosem. Możesz udekorować ją cytryną i koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej