Składniki
null
200 mililitrów
null
1 sztuka
1 pęczek
1 łyżka
100 mililitrów
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrop rybę sokiem z cytryny oraz posól ją i popieprz.
Krok 2
Wywar gotuj około 5 minut dodając śmietanę.
Krok 3
Włóż do niego rybę i pozostaw ją pod przykryciem na około 6 minut. Po wyjęciu utrzymuj w cieple.
Krok 4
Wymieszaj sos z musztardą, gałką muszkatołową i pieprzem tak by powstała gładka masa.
Krok 5
Gotową rybę ułóż na talerzach, polej sosem. Możesz udekorować ją cytryną i koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej