
Składniki
null
200 mililitrów
null
1 sztuka
1 pęczek
1 łyżka
100 mililitrów
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrop rybę sokiem z cytryny oraz posól ją i popieprz.
Krok 2
Wywar gotuj około 5 minut dodając śmietanę.
Krok 3
Włóż do niego rybę i pozostaw ją pod przykryciem na około 6 minut. Po wyjęciu utrzymuj w cieple.
Krok 4
Wymieszaj sos z musztardą, gałką muszkatołową i pieprzem tak by powstała gładka masa.
Krok 5
Gotową rybę ułóż na talerzach, polej sosem. Możesz udekorować ją cytryną i koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej