Aromatyczny herbaciany pstrąg przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny herbaciany pstrąg

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

3 łyżki

null

2 sztuki

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone i oczyszczone pstrągi umyj.

Krok 2

Masło utrzyj razem z herbatą i nafaszeruj pstrągi, złóż lub zepnij.

Krok 3

Rybę skrop oliwą i nasmaruj pieprzem cytrynowym i solą.

Krok 4

Odstaw na 2 godziny do lodówki.

Krok 5

Piecz bezpośrednio na rozgrzanym ruszcie przez 15 minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny herbaciany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny herbaciany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny herbaciany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny herbaciany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny herbaciany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny herbaciany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny herbaciany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny herbaciany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej