Aromatyczny herbaciany pstrąg przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny herbaciany pstrąg

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

3 łyżki

null

2 sztuki

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone i oczyszczone pstrągi umyj.

Krok 2

Masło utrzyj razem z herbatą i nafaszeruj pstrągi, złóż lub zepnij.

Krok 3

Rybę skrop oliwą i nasmaruj pieprzem cytrynowym i solą.

Krok 4

Odstaw na 2 godziny do lodówki.

Krok 5

Piecz bezpośrednio na rozgrzanym ruszcie przez 15 minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny herbaciany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny herbaciany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny herbaciany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny herbaciany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny herbaciany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny herbaciany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny herbaciany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny herbaciany pstrąg - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Tortilla ze szpinakiem
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej