
Składniki
null
3 łyżki
null
2 sztuki
4 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszone i oczyszczone pstrągi umyj.
Krok 2
Masło utrzyj razem z herbatą i nafaszeruj pstrągi, złóż lub zepnij.
Krok 3
Rybę skrop oliwą i nasmaruj pieprzem cytrynowym i solą.
Krok 4
Odstaw na 2 godziny do lodówki.
Krok 5
Piecz bezpośrednio na rozgrzanym ruszcie przez 15 minut z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej