
Składniki
null
3 łyżki
null
2 sztuki
4 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszone i oczyszczone pstrągi umyj.
Krok 2
Masło utrzyj razem z herbatą i nafaszeruj pstrągi, złóż lub zepnij.
Krok 3
Rybę skrop oliwą i nasmaruj pieprzem cytrynowym i solą.
Krok 4
Odstaw na 2 godziny do lodówki.
Krok 5
Piecz bezpośrednio na rozgrzanym ruszcie przez 15 minut z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej