Sałatka do mięs przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka do mięs

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

3

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dno salaterki układamy liście sałaty. Na nia wsypujemy drobno posiekaną kapustę pekińską.

Krok 2

Pomidora kroimy w cwiartki,ogórka obieramy i wydrążamy miąższ.Układamy na sałatce

Krok 3

Jajka ugotowane na twardo kroimy w kawałki i dodajemy do sałatki.

Krok 4

Cebulkę kroimy w cienkie piórka i układamy na środku sałatki. Sos sałatkowy mieszamy z majonezem i małymi kopczykami wykładamy na sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej