Sałatka do mięs przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka do mięs

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

3

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dno salaterki układamy liście sałaty. Na nia wsypujemy drobno posiekaną kapustę pekińską.

Krok 2

Pomidora kroimy w cwiartki,ogórka obieramy i wydrążamy miąższ.Układamy na sałatce

Krok 3

Jajka ugotowane na twardo kroimy w kawałki i dodajemy do sałatki.

Krok 4

Cebulkę kroimy w cienkie piórka i układamy na środku sałatki. Sos sałatkowy mieszamy z majonezem i małymi kopczykami wykładamy na sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej