Sałatka do mięs przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka do mięs

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

3

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dno salaterki układamy liście sałaty. Na nia wsypujemy drobno posiekaną kapustę pekińską.

Krok 2

Pomidora kroimy w cwiartki,ogórka obieramy i wydrążamy miąższ.Układamy na sałatce

Krok 3

Jajka ugotowane na twardo kroimy w kawałki i dodajemy do sałatki.

Krok 4

Cebulkę kroimy w cienkie piórka i układamy na środku sałatki. Sos sałatkowy mieszamy z majonezem i małymi kopczykami wykładamy na sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej