Sałatka do mięs

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

3

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 łyżki

5 sztuk

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dno salaterki układamy liście sałaty. Na nia wsypujemy drobno posiekaną kapustę pekińską.

Krok 2

Pomidora kroimy w cwiartki,ogórka obieramy i wydrążamy miąższ.Układamy na sałatce

Krok 3

Jajka ugotowane na twardo kroimy w kawałki i dodajemy do sałatki.

Krok 4

Cebulkę kroimy w cienkie piórka i układamy na środku sałatki. Sos sałatkowy mieszamy z majonezem i małymi kopczykami wykładamy na sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej