Sałatka do mięs przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka do mięs

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

3

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dno salaterki układamy liście sałaty. Na nia wsypujemy drobno posiekaną kapustę pekińską.

Krok 2

Pomidora kroimy w cwiartki,ogórka obieramy i wydrążamy miąższ.Układamy na sałatce

Krok 3

Jajka ugotowane na twardo kroimy w kawałki i dodajemy do sałatki.

Krok 4

Cebulkę kroimy w cienkie piórka i układamy na środku sałatki. Sos sałatkowy mieszamy z majonezem i małymi kopczykami wykładamy na sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka do mięs - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej