
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na dno salaterki układamy liście sałaty. Na nia wsypujemy drobno posiekaną kapustę pekińską.
Krok 2
Pomidora kroimy w cwiartki,ogórka obieramy i wydrążamy miąższ.Układamy na sałatce
Krok 3
Jajka ugotowane na twardo kroimy w kawałki i dodajemy do sałatki.
Krok 4
Cebulkę kroimy w cienkie piórka i układamy na środku sałatki. Sos sałatkowy mieszamy z majonezem i małymi kopczykami wykładamy na sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy Zioła ogrodowe z trybulą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej