" Muffinkowe jaja " przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

" Muffinkowe jaja "

Autor: Ostra Na Słodko

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Foremki smarujemy olejem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego.

Krok 2

Wbijamy do każdej po jednym jajku ( delikatnie aby żółtko nam się nie rozlało ).

Krok 3

2. Solimy. Polewamy jedną łyżką śmietany i niewielką ilością oliwy z oliwek.

Krok 4

3. Gorącą wodę wlewamy do naczynia( do połowy wysokości muffinek ).

Krok 5

4. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy ok. 10 minut.

Krok 6

5. Jajka wyjmujemy z foremek i studzimy.

Krok 7

6. Majonez mieszamy ze śmietaną, doprawić solą, pieprzem i papryką.

Krok 8

7. Jajka układamy na talerzu , dekorujemy sosem oraz np. papryką Zajadamy! Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • " Muffinkowe jaja " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • " Muffinkowe jaja " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • " Muffinkowe jaja " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • " Muffinkowe jaja " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • " Muffinkowe jaja " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • " Muffinkowe jaja " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • " Muffinkowe jaja " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • " Muffinkowe jaja " - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej