Szparagowy talerz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagowy talerz

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 pęczek

1 pęczek

1 łyżeczka

1 sztuka

2 pęczki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 6

Między nimi ułóż resztę szparagów. Udekoruj je pomidorami, natką i plastrami cytryny, a na koniec posyp posiekanym szczypiorkiem.

Krok 2

1/3 z długości szparagów ( od główki) odłóż, resztę drobno pokrój i wymieszaj z odcedzonym groszkiem. Zalej oliwą wymieszaną z octem i odstaw na pół godziny do lodówki.

Krok 4

Ułóż kopczyk na środku talerza wyłożonego liśćmi sałaty. Pozostałe szparagi związuj w pęczek po 3 łodyżką szczypioru.

Krok 5

Kromki bagietki posmaruj majonezem, układaj po pęczku szparagów i ułóż dookoła na talerzu.

Krok 1

Szparagi obierz, odetnij zdrewniałe końce i ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru i cytryny. Schłodź w zimnej wodzie.

Krok 3

Mini kostkę Pietruszka Knorr skrusz do 1 łyżki gorącej wody, wymieszaj i połącz z 2 łyżkami majonezu. Wymieszaj sos z odcedzonymi szparagami.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagowy talerz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagowy talerz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagowy talerz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagowy talerz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagowy talerz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagowy talerz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagowy talerz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagowy talerz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej