
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 pęczek
1 pęczek
1 łyżeczka
1 sztuka
2 pęczki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 6
Między nimi ułóż resztę szparagów. Udekoruj je pomidorami, natką i plastrami cytryny, a na koniec posyp posiekanym szczypiorkiem.
Krok 2
1/3 z długości szparagów ( od główki) odłóż, resztę drobno pokrój i wymieszaj z odcedzonym groszkiem. Zalej oliwą wymieszaną z octem i odstaw na pół godziny do lodówki.
Krok 4
Ułóż kopczyk na środku talerza wyłożonego liśćmi sałaty. Pozostałe szparagi związuj w pęczek po 3 łodyżką szczypioru.
Krok 5
Kromki bagietki posmaruj majonezem, układaj po pęczku szparagów i ułóż dookoła na talerzu.
Krok 1
Szparagi obierz, odetnij zdrewniałe końce i ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru i cytryny. Schłodź w zimnej wodzie.
Krok 3
Mini kostkę Pietruszka Knorr skrusz do 1 łyżki gorącej wody, wymieszaj i połącz z 2 łyżkami majonezu. Wymieszaj sos z odcedzonymi szparagami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































