
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
null
1 sztuka
null
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
450 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tofu pokrój w kostkę, obtocz w curry i dodaj sól i pieprz.
Krok 2
Rozgrzej oliwę, wrzuć tofu i smaż, obracaj kostki, aby równomiernie się usmażyły.
Krok 3
Pora posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj to tofu. Smaż razem przez chwilę.
Krok 4
Paprykę pokrój w kostki, cukinie w krążki i wrzuć na patelnię do reszty składników.
Krok 5
Smaż p przez 5 minut. Następnie dodaj sosy sojowe. Duś mieszając od czasu do czasu, warzywa mają być miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej