Curry z tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z tofu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

450 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tofu pokrój w kostkę, obtocz w curry i dodaj sól i pieprz.

Krok 2

Rozgrzej oliwę, wrzuć tofu i smaż, obracaj kostki, aby równomiernie się usmażyły.

Krok 3

Pora posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj to tofu. Smaż razem przez chwilę.

Krok 4

Paprykę pokrój w kostki, cukinie w krążki i wrzuć na patelnię do reszty składników.

Krok 5

Smaż p przez 5 minut. Następnie dodaj sosy sojowe. Duś mieszając od czasu do czasu, warzywa mają być miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z tofu  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej