
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
null
1 sztuka
null
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
450 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tofu pokrój w kostkę, obtocz w curry i dodaj sól i pieprz.
Krok 2
Rozgrzej oliwę, wrzuć tofu i smaż, obracaj kostki, aby równomiernie się usmażyły.
Krok 3
Pora posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj to tofu. Smaż razem przez chwilę.
Krok 4
Paprykę pokrój w kostki, cukinie w krążki i wrzuć na patelnię do reszty składników.
Krok 5
Smaż p przez 5 minut. Następnie dodaj sosy sojowe. Duś mieszając od czasu do czasu, warzywa mają być miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej