
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
null
1 sztuka
null
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
450 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tofu pokrój w kostkę, obtocz w curry i dodaj sól i pieprz.
Krok 2
Rozgrzej oliwę, wrzuć tofu i smaż, obracaj kostki, aby równomiernie się usmażyły.
Krok 3
Pora posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj to tofu. Smaż razem przez chwilę.
Krok 4
Paprykę pokrój w kostki, cukinie w krążki i wrzuć na patelnię do reszty składników.
Krok 5
Smaż p przez 5 minut. Następnie dodaj sosy sojowe. Duś mieszając od czasu do czasu, warzywa mają być miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























