Curry z tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z tofu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

450 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tofu pokrój w kostkę, obtocz w curry i dodaj sól i pieprz.

Krok 2

Rozgrzej oliwę, wrzuć tofu i smaż, obracaj kostki, aby równomiernie się usmażyły.

Krok 3

Pora posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj to tofu. Smaż razem przez chwilę.

Krok 4

Paprykę pokrój w kostki, cukinie w krążki i wrzuć na patelnię do reszty składników.

Krok 5

Smaż p przez 5 minut. Następnie dodaj sosy sojowe. Duś mieszając od czasu do czasu, warzywa mają być miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z tofu  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej