Curry z bananem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z bananem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
127 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

88 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

300 gramów

1 łyżka

1 łyżka

0.5 pęczka

1 opakowanie

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w dużą kostkę, banany na pół plasterki, a szczypiorek drobno posiekaj.

Curry z bananem - Krok 1

Krok 2

Kurczaka wymieszaj dobrze z curry.

Curry z bananem - Krok 2

Krok 3

W rondelku rozpuść margarynę i podsmaż mięso.

Curry z bananem - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody i wlej do mięsa.

Curry z bananem - Krok 4

Krok 5

Dodaj banany i sos sojowy. Całość duś ok. 10 minut. Podawaj posypane szczypiorkiem. Takie curry możesz podawać z ryżem. Zamiast wody do wymieszania Fix Knorr możesz użyć mleka kokosowego.

Curry z bananem - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak curry
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Curry z bananemCurry z bananem

Mięso pokrój w dużą kostkę, banany na pół plasterki, a szczypiorek drobno posiekaj.