Curry z bananem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z bananem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
129 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

88 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

300 gramów

1 łyżka

1 łyżka

0.5 pęczka

1 opakowanie

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w dużą kostkę, banany na pół plasterki, a szczypiorek drobno posiekaj.

Curry z bananem - Krok 1

Krok 2

Kurczaka wymieszaj dobrze z curry.

Curry z bananem - Krok 2

Krok 3

W rondelku rozpuść margarynę i podsmaż mięso.

Curry z bananem - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody i wlej do mięsa.

Curry z bananem - Krok 4

Krok 5

Dodaj banany i sos sojowy. Całość duś ok. 10 minut. Podawaj posypane szczypiorkiem. Takie curry możesz podawać z ryżem. Zamiast wody do wymieszania Fix Knorr możesz użyć mleka kokosowego.

Curry z bananem - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Curry z kalafiora
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Curry z bananemCurry z bananem

Mięso pokrój w dużą kostkę, banany na pół plasterki, a szczypiorek drobno posiekaj.