Curry z bananem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z bananem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
129 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

300 gramów

1 łyżka

1 łyżka

0.5 pęczka

1 opakowanie

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w dużą kostkę, banany na pół plasterki, a szczypiorek drobno posiekaj.

Curry z bananem - Krok 1

Krok 2

Kurczaka wymieszaj dobrze z curry.

Curry z bananem - Krok 2

Krok 3

W rondelku rozpuść margarynę i podsmaż mięso.

Curry z bananem - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody i wlej do mięsa.

Curry z bananem - Krok 4

Krok 5

Dodaj banany i sos sojowy. Całość duś ok. 10 minut. Podawaj posypane szczypiorkiem. Takie curry możesz podawać z ryżem. Zamiast wody do wymieszania Fix Knorr możesz użyć mleka kokosowego.

Curry z bananem - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Curry z bananemCurry z bananem

Mięso pokrój w dużą kostkę, banany na pół plasterki, a szczypiorek drobno posiekaj.