Curry z bananem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z bananem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
129 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

88 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

300 gramów

1 łyżka

1 łyżka

0.5 pęczka

1 opakowanie

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w dużą kostkę, banany na pół plasterki, a szczypiorek drobno posiekaj.

Curry z bananem - Krok 1

Krok 2

Kurczaka wymieszaj dobrze z curry.

Curry z bananem - Krok 2

Krok 3

W rondelku rozpuść margarynę i podsmaż mięso.

Curry z bananem - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody i wlej do mięsa.

Curry z bananem - Krok 4

Krok 5

Dodaj banany i sos sojowy. Całość duś ok. 10 minut. Podawaj posypane szczypiorkiem. Takie curry możesz podawać z ryżem. Zamiast wody do wymieszania Fix Knorr możesz użyć mleka kokosowego.

Curry z bananem - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z bananem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Curry z bananemCurry z bananem

Mięso pokrój w dużą kostkę, banany na pół plasterki, a szczypiorek drobno posiekaj.