Spaghetti z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z cukinią

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

0.5 opakowania

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Drobno siekamy cebulę i czosnek. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy mieszając, aż się lekko zezłocą. Dodajemy mięso mielone. Smażymy, mieszając od czasu do czasu.

Krok 2

Gdy mięso zmięknie dodajemy pokrojoną w niewielką kostkę cukinię, koncentrat, przyprawę Knorr oraz sól i pieprz do smaku.

Krok 3

Dusimy pod przykryciem jeszcze ok. 10 minut.

Krok 4

Dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy. Podajemy posypane parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej