
Składniki
0.5 kilograma
0.5 opakowania
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Drobno siekamy cebulę i czosnek. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy mieszając, aż się lekko zezłocą. Dodajemy mięso mielone. Smażymy, mieszając od czasu do czasu.
Krok 2
Gdy mięso zmięknie dodajemy pokrojoną w niewielką kostkę cukinię, koncentrat, przyprawę Knorr oraz sól i pieprz do smaku.
Krok 3
Dusimy pod przykryciem jeszcze ok. 10 minut.
Krok 4
Dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy. Podajemy posypane parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej