Spaghetti z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z cukinią

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

0.5 opakowania

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Drobno siekamy cebulę i czosnek. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy mieszając, aż się lekko zezłocą. Dodajemy mięso mielone. Smażymy, mieszając od czasu do czasu.

Krok 2

Gdy mięso zmięknie dodajemy pokrojoną w niewielką kostkę cukinię, koncentrat, przyprawę Knorr oraz sól i pieprz do smaku.

Krok 3

Dusimy pod przykryciem jeszcze ok. 10 minut.

Krok 4

Dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy. Podajemy posypane parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej