Spaghetti z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z cukinią

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

0.5 opakowania

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Drobno siekamy cebulę i czosnek. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy mieszając, aż się lekko zezłocą. Dodajemy mięso mielone. Smażymy, mieszając od czasu do czasu.

Krok 2

Gdy mięso zmięknie dodajemy pokrojoną w niewielką kostkę cukinię, koncentrat, przyprawę Knorr oraz sól i pieprz do smaku.

Krok 3

Dusimy pod przykryciem jeszcze ok. 10 minut.

Krok 4

Dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy. Podajemy posypane parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Spaghetti cztery sery
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej