
Składniki
0.5 kilograma
0.5 opakowania
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Drobno siekamy cebulę i czosnek. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy mieszając, aż się lekko zezłocą. Dodajemy mięso mielone. Smażymy, mieszając od czasu do czasu.
Krok 2
Gdy mięso zmięknie dodajemy pokrojoną w niewielką kostkę cukinię, koncentrat, przyprawę Knorr oraz sól i pieprz do smaku.
Krok 3
Dusimy pod przykryciem jeszcze ok. 10 minut.
Krok 4
Dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy. Podajemy posypane parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej