
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
null
2 sztuki
null
3 sztuki
null
1 sztuka
null
100 gramów
350 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj.
Krok 2
Obierz cebule i pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj.
Krok 3
Z pomidorów zdejmij skórkę i pokrój je na ćwiartki. Czosnek , 0,5 cebuli i pomidory podsmaż na oleju.
Krok 4
Dopraw solą, pieprzem i majerankiem, dodaj listki laurowe. Wlej litr wody i gotuj 30 minut.
Krok 5
Namocz bułkę odciśnij i dodaj do mięsa razem z resztą cebuli i jajkiem. Przypraw, wyrób i uformuj kuleczki.
Krok 6
Wrzuć do zupy na 10 minut przed końcem gotowania. Podawaj z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























