Zupa pomidorowa z klopsami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z klopsami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

3 sztuki

null

1 sztuka

null

100 gramów

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj.

Krok 2

Obierz cebule i pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj.

Krok 3

Z pomidorów zdejmij skórkę i pokrój je na ćwiartki. Czosnek , 0,5 cebuli i pomidory podsmaż na oleju.

Krok 4

Dopraw solą, pieprzem i majerankiem, dodaj listki laurowe. Wlej litr wody i gotuj 30 minut.

Krok 5

Namocz bułkę odciśnij i dodaj do mięsa razem z resztą cebuli i jajkiem. Przypraw, wyrób i uformuj kuleczki.

Krok 6

Wrzuć do zupy na 10 minut przed końcem gotowania. Podawaj z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z klopsami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej