Zupa pomidorowa z klopsami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z klopsami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

3 sztuki

null

1 sztuka

null

100 gramów

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj.

Krok 2

Obierz cebule i pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj.

Krok 3

Z pomidorów zdejmij skórkę i pokrój je na ćwiartki. Czosnek , 0,5 cebuli i pomidory podsmaż na oleju.

Krok 4

Dopraw solą, pieprzem i majerankiem, dodaj listki laurowe. Wlej litr wody i gotuj 30 minut.

Krok 5

Namocz bułkę odciśnij i dodaj do mięsa razem z resztą cebuli i jajkiem. Przypraw, wyrób i uformuj kuleczki.

Krok 6

Wrzuć do zupy na 10 minut przed końcem gotowania. Podawaj z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z klopsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z klopsami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej