
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
null
2 sztuki
null
3 sztuki
null
1 sztuka
null
100 gramów
350 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj.
Krok 2
Obierz cebule i pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj.
Krok 3
Z pomidorów zdejmij skórkę i pokrój je na ćwiartki. Czosnek , 0,5 cebuli i pomidory podsmaż na oleju.
Krok 4
Dopraw solą, pieprzem i majerankiem, dodaj listki laurowe. Wlej litr wody i gotuj 30 minut.
Krok 5
Namocz bułkę odciśnij i dodaj do mięsa razem z resztą cebuli i jajkiem. Przypraw, wyrób i uformuj kuleczki.
Krok 6
Wrzuć do zupy na 10 minut przed końcem gotowania. Podawaj z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej