Aksamitne spaghetti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aksamitne spaghetti

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 pęczek

1 sztuka

1 łyżka

300 gramów

300 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekać, pieczarki pokroić na talarki - wszystko podsmażyć na oceju. Dodać pierś kurczaka pokrojoną w kostkę - usmażyć na złoty kolor.

Krok 2

Dodać śmietanę i mieszać, aż składniki się połączą. Wlać sos ze słoika i doprawić solą i pieprzem.

Krok 3

Podawać z makaronem ugotowanym według instrukcji na opakowaniu, posypane pietruszką.

Grace w kuchni

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aksamitne spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aksamitne spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aksamitne spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aksamitne spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aksamitne spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aksamitne spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aksamitne spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aksamitne spaghetti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej