Aksamitne spaghetti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aksamitne spaghetti

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

1 opakowanie

1 pęczek

300 gramów

300 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekać, pieczarki pokroić na talarki - wszystko podsmażyć na oceju. Dodać pierś kurczaka pokrojoną w kostkę - usmażyć na złoty kolor.

Krok 2

Dodać śmietanę i mieszać, aż składniki się połączą. Wlać sos ze słoika i doprawić solą i pieprzem.

Krok 3

Podawać z makaronem ugotowanym według instrukcji na opakowaniu, posypane pietruszką.

Grace w kuchni

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aksamitne spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aksamitne spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aksamitne spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aksamitne spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aksamitne spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aksamitne spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aksamitne spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aksamitne spaghetti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz pieczony w dyni
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej