Aksamitne spaghetti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aksamitne spaghetti

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

1 opakowanie

1 pęczek

300 gramów

300 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekać, pieczarki pokroić na talarki - wszystko podsmażyć na oceju. Dodać pierś kurczaka pokrojoną w kostkę - usmażyć na złoty kolor.

Krok 2

Dodać śmietanę i mieszać, aż składniki się połączą. Wlać sos ze słoika i doprawić solą i pieprzem.

Krok 3

Podawać z makaronem ugotowanym według instrukcji na opakowaniu, posypane pietruszką.

Grace w kuchni

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aksamitne spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aksamitne spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aksamitne spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aksamitne spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aksamitne spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aksamitne spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aksamitne spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aksamitne spaghetti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej