Składniki
300 gramów
1 pęczek
1 sztuka
1 łyżka
300 gramów
300 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekać, pieczarki pokroić na talarki - wszystko podsmażyć na oceju. Dodać pierś kurczaka pokrojoną w kostkę - usmażyć na złoty kolor.
Krok 2
Dodać śmietanę i mieszać, aż składniki się połączą. Wlać sos ze słoika i doprawić solą i pieprzem.
Krok 3
Podawać z makaronem ugotowanym według instrukcji na opakowaniu, posypane pietruszką.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej