
Składniki
4 szczypty
2 sztuki
4 szczypty
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W każdą porcję kurczaka wetrzyj odrobinę soli i pieprzu oraz rozkruszoną mini kostkę czosnkową.
Krok 2
Z pomarańczy wyciśnij sok.
Krok 3
Włóż kurczaka do naczynia żaroodpornego i zalej sokiem pomarańczowym. Odstaw do lodówki do marynowania się na kilka godzin, przekręcając kurczaka na drugą stronę co jakiś czas.
Krok 4
Piecz 45 minut w 180st.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej