
Składniki
4 szczypty
2 sztuki
4 szczypty
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W każdą porcję kurczaka wetrzyj odrobinę soli i pieprzu oraz rozkruszoną mini kostkę czosnkową.
Krok 2
Z pomarańczy wyciśnij sok.
Krok 3
Włóż kurczaka do naczynia żaroodpornego i zalej sokiem pomarańczowym. Odstaw do lodówki do marynowania się na kilka godzin, przekręcając kurczaka na drugą stronę co jakiś czas.
Krok 4
Piecz 45 minut w 180st.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej