Kurczak w pomarańczach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w pomarańczach

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 szczypty

2 sztuki

4 szczypty

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W każdą porcję kurczaka wetrzyj odrobinę soli i pieprzu oraz rozkruszoną mini kostkę czosnkową.

Krok 2

Z pomarańczy wyciśnij sok.

Krok 3

Włóż kurczaka do naczynia żaroodpornego i zalej sokiem pomarańczowym. Odstaw do lodówki do marynowania się na kilka godzin, przekręcając kurczaka na drugą stronę co jakiś czas.

Krok 4

Piecz 45 minut w 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej