
Składniki
1 sztuka
300 mililitrów
2 łyżki
1 sztuka
125 mililitrów
2 łyżeczki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj Fix Spaghetti Napoli Knorr według przepisu, mieszając go z wodą. Cebulę i czosnek posiekaj w kostkę,marchewkę w plasterki.
Krok 2
Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebule, czosnek, marchewkę. Podsmaż chwile, następnie dodaj mięso i smaż do zrumienienia. Podlej winem, smaż aż wino odparuje. Wlej Fix Spaghetii,dodaj, oregano. Wymieszaj, duś jeszcze razem chwile aż sos zgęstnieje.
Krok 3
Makaron ugotuj al dente. Wymieszaj z sosem mięsnym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej