Spaghettii z marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghettii z marchewką

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

125 mililitrów

2 łyżeczki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Fix Spaghetti Napoli Knorr według przepisu, mieszając go z wodą. Cebulę i czosnek posiekaj w kostkę,marchewkę w plasterki.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebule, czosnek, marchewkę. Podsmaż chwile, następnie dodaj mięso i smaż do zrumienienia. Podlej winem, smaż aż wino odparuje. Wlej Fix Spaghetii,dodaj, oregano. Wymieszaj, duś jeszcze razem chwile aż sos zgęstnieje.

Krok 3

Makaron ugotuj al dente. Wymieszaj z sosem mięsnym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghettii z marchewką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghettii z marchewką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghettii z marchewką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghettii z marchewką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghettii z marchewką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghettii z marchewką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghettii z marchewką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghettii z marchewką   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej