Spaghettii z marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghettii z marchewką

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

125 mililitrów

2 łyżeczki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Fix Spaghetti Napoli Knorr według przepisu, mieszając go z wodą. Cebulę i czosnek posiekaj w kostkę,marchewkę w plasterki.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebule, czosnek, marchewkę. Podsmaż chwile, następnie dodaj mięso i smaż do zrumienienia. Podlej winem, smaż aż wino odparuje. Wlej Fix Spaghetii,dodaj, oregano. Wymieszaj, duś jeszcze razem chwile aż sos zgęstnieje.

Krok 3

Makaron ugotuj al dente. Wymieszaj z sosem mięsnym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghettii z marchewką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghettii z marchewką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghettii z marchewką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghettii z marchewką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghettii z marchewką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghettii z marchewką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghettii z marchewką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghettii z marchewką   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej