Spaghettii z marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghettii z marchewką

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

125 mililitrów

2 łyżeczki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Fix Spaghetti Napoli Knorr według przepisu, mieszając go z wodą. Cebulę i czosnek posiekaj w kostkę,marchewkę w plasterki.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebule, czosnek, marchewkę. Podsmaż chwile, następnie dodaj mięso i smaż do zrumienienia. Podlej winem, smaż aż wino odparuje. Wlej Fix Spaghetii,dodaj, oregano. Wymieszaj, duś jeszcze razem chwile aż sos zgęstnieje.

Krok 3

Makaron ugotuj al dente. Wymieszaj z sosem mięsnym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghettii z marchewką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghettii z marchewką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghettii z marchewką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghettii z marchewką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghettii z marchewką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghettii z marchewką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghettii z marchewką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghettii z marchewką   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej