
Składniki
200 gramów
300 mililitrów
8 sztuk
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na półtwardo, następnie odcedzamy i wkładamy do żaroodpornego naczynia
Krok 2
Sos spaghetti Toscana zalewamy makaron
Krok 3
Paprykę marynowaną czerwoną kroimy drobno dodajemy do sosu z makaronem
Krok 4
Sałatę lodowa kroimy w paseczki czy jak kto woli i dodajemy do sou z makaronem i papryką wymieszać a naste pnie włożyć do pieca na jakieś 15 minut piec w 200 stopniach potem wyciągamy i gotowe danie
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej