Spaghetti Toscana inaczej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti Toscana inaczej

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

300 mililitrów

8 sztuk

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na półtwardo, następnie odcedzamy i wkładamy do żaroodpornego naczynia

Krok 2

Sos spaghetti Toscana zalewamy makaron

Krok 3

Paprykę marynowaną czerwoną kroimy drobno dodajemy do sosu z makaronem

Krok 4

Sałatę lodowa kroimy w paseczki czy jak kto woli i dodajemy do sou z makaronem i papryką wymieszać a naste pnie włożyć do pieca na jakieś 15 minut piec w 200 stopniach potem wyciągamy i gotowe danie

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti Toscana inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti Toscana inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti Toscana inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti Toscana inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti Toscana inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti Toscana inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti Toscana inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti Toscana inaczej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej