Spaghetti napoletana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti napoletana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

30 gramów

1 łyżka

800 gramów

1 łyżka

1 łyżka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory z puszki wraz z zalewą przetrzyj przez sito. Następnie w dużym rondlu podgrzej masło i oliwę.

Krok 2

Dodaj czosnek i podsmaż, po czym dodaj rozdrobione pomidory i zagotuj.

Krok 3

Gotuj bez przykrycia około 40 minut, do czasu kiedy sos zmniejszy objętość o połowę. Zmieszaj z bazylią i pietruszką.

Krok 4

W międzyczasie ugotuj makaron, a następnie wymieszaj go z sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti napoletana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti napoletana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti napoletana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti napoletana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti napoletana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti napoletana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti napoletana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti napoletana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Ciasto Smerfetka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej