
Składniki
2 sztuki
30 gramów
1 łyżka
800 gramów
1 łyżka
1 łyżka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory z puszki wraz z zalewą przetrzyj przez sito. Następnie w dużym rondlu podgrzej masło i oliwę.
Krok 2
Dodaj czosnek i podsmaż, po czym dodaj rozdrobione pomidory i zagotuj.
Krok 3
Gotuj bez przykrycia około 40 minut, do czasu kiedy sos zmniejszy objętość o połowę. Zmieszaj z bazylią i pietruszką.
Krok 4
W międzyczasie ugotuj makaron, a następnie wymieszaj go z sosem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej