
Składniki
2 sztuki
30 gramów
1 łyżka
800 gramów
1 łyżka
1 łyżka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory z puszki wraz z zalewą przetrzyj przez sito. Następnie w dużym rondlu podgrzej masło i oliwę.
Krok 2
Dodaj czosnek i podsmaż, po czym dodaj rozdrobione pomidory i zagotuj.
Krok 3
Gotuj bez przykrycia około 40 minut, do czasu kiedy sos zmniejszy objętość o połowę. Zmieszaj z bazylią i pietruszką.
Krok 4
W międzyczasie ugotuj makaron, a następnie wymieszaj go z sosem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej