Składniki
2 sztuki
30 gramów
1 łyżka
800 gramów
1 łyżka
1 łyżka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory z puszki wraz z zalewą przetrzyj przez sito. Następnie w dużym rondlu podgrzej masło i oliwę.
Krok 2
Dodaj czosnek i podsmaż, po czym dodaj rozdrobione pomidory i zagotuj.
Krok 3
Gotuj bez przykrycia około 40 minut, do czasu kiedy sos zmniejszy objętość o połowę. Zmieszaj z bazylią i pietruszką.
Krok 4
W międzyczasie ugotuj makaron, a następnie wymieszaj go z sosem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej