Spaghetti napoletana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti napoletana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

30 gramów

1 łyżka

800 gramów

1 łyżka

1 łyżka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory z puszki wraz z zalewą przetrzyj przez sito. Następnie w dużym rondlu podgrzej masło i oliwę.

Krok 2

Dodaj czosnek i podsmaż, po czym dodaj rozdrobione pomidory i zagotuj.

Krok 3

Gotuj bez przykrycia około 40 minut, do czasu kiedy sos zmniejszy objętość o połowę. Zmieszaj z bazylią i pietruszką.

Krok 4

W międzyczasie ugotuj makaron, a następnie wymieszaj go z sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti napoletana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti napoletana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti napoletana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti napoletana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti napoletana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti napoletana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti napoletana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti napoletana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej