Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

3 łyżeczki

10 sztuk

1 pęczek

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone podsmażyć na łyżce oleju, dodać całą zawartość słoika, wlać do słoika trochę wrzątku i wraz z resztkami sosu dodać do mięsa. Gotować całość 15 minut na małym ogniu.

Krok 2

W międzyczasie gotujemy makaron z 3 łyżeczkami soli, odcedzamy na durszlaku. Makaron wykładamy na talerze, polewamy sosem, posypujemy siekanym szczypiorkiem i pokrojonymi w kostkę suszonymi pomidorami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej