Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

68

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

3 łyżeczki

10 sztuk

1 pęczek

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone podsmażyć na łyżce oleju, dodać całą zawartość słoika, wlać do słoika trochę wrzątku i wraz z resztkami sosu dodać do mięsa. Gotować całość 15 minut na małym ogniu.

Krok 2

W międzyczasie gotujemy makaron z 3 łyżeczkami soli, odcedzamy na durszlaku. Makaron wykładamy na talerze, polewamy sosem, posypujemy siekanym szczypiorkiem i pokrojonymi w kostkę suszonymi pomidorami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej