Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

3 łyżeczki

10 sztuk

1 pęczek

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone podsmażyć na łyżce oleju, dodać całą zawartość słoika, wlać do słoika trochę wrzątku i wraz z resztkami sosu dodać do mięsa. Gotować całość 15 minut na małym ogniu.

Krok 2

W międzyczasie gotujemy makaron z 3 łyżeczkami soli, odcedzamy na durszlaku. Makaron wykładamy na talerze, polewamy sosem, posypujemy siekanym szczypiorkiem i pokrojonymi w kostkę suszonymi pomidorami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej