Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

3 łyżeczki

10 sztuk

1 pęczek

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone podsmażyć na łyżce oleju, dodać całą zawartość słoika, wlać do słoika trochę wrzątku i wraz z resztkami sosu dodać do mięsa. Gotować całość 15 minut na małym ogniu.

Krok 2

W międzyczasie gotujemy makaron z 3 łyżeczkami soli, odcedzamy na durszlaku. Makaron wykładamy na talerze, polewamy sosem, posypujemy siekanym szczypiorkiem i pokrojonymi w kostkę suszonymi pomidorami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti Toscana ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej