Aglio olio e peperoncino - VIDEO
Spaghetti z czosnkiem, chili i oliwą
łatwe
439 osób zapisało
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
2 sztuki
3 sztuki
1 pęczek
2 łyżki
350 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek i papryczkę peperoncino pokrój, usmaż na 2 łyżkach oleju.

Krok 2
Makron ugotuj zgodnie zaleceniami producenta.

Krok 3
Do czosnku i papryczki dodaj Knorr Chłopski garnek i 350 ml wody.

Krok 4
Makaron dodaj do sosu i wymieszaj. Wyłóż go na talerze i udekoruj dużą ilością posiekanej pietruszki oraz papryczką chili.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieść w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Aglio olio e peperoncino - VIDEO
W prostocie siła! Już dziś zrób przepyszne aglio olio e peperoncino. Wystarczy, że wymieszasz czosnek, papryczkę, makaron spaghetti oraz oliwę, a całość udekorujesz listkami świeżej pietruszki. Mniam! To danie wprost rozpływa się w ustach!
Dla kogo?
Potrawa bez wątpienia przypadnie do gustu wielbicielom włoskiej kuchni. Po przepis powinny sięgać również osoby lubujące się w bezmięsnych specjałach.
Na jaką okazję?
Aglio olio e peperoncino – choć brzmi wykwintnie, jest posiłkiem, który przyrządza się w szybkim tempie i z łatwo dostępnych składników. Idealne rozwiązanie na codzienny obiad.
Czy wiesz, że?
Peperoncino to rodzaj lekko pikantnej papryki. Ostrość warzywa określa się za pomocą skali Scoville’a. Na podstawie ilości substancji zwanej kapsaicyną możliwe jest nakreślenie stopnia pikantności danego gatunku papryki.
Dla urozmaicenia:
Należy pamiętać, aby czosnek podsmażać na złoto, a nie na brązowo. Zbyt mocno zarumieniony będzie gorzki i zepsuje smak nawet najlepszego dania.