
Składniki
400 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 sztuki
1 opakowanie
0.3 szklanki
2 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na oliwie podsmażamy drobno posiekaną cebulkę. Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Dodajemy do cebuli, podsmażamy.
Krok 2
Przygotowujemy warzywa- papryka w niewielkie paski, marchewka w półplasterki. Dodajemy do kurczaka. Do tego wrzucamy cieciorkę z zalewą. Dusimy.
Krok 3
Fix mieszamy w wodzie i wlewamy do pozostałych składników. Dodajemy mleko. Dusimy. Podajemy z makaronem, kaszą lub ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej