
Składniki
400 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 sztuki
1 opakowanie
0.3 szklanki
2 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na oliwie podsmażamy drobno posiekaną cebulkę. Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Dodajemy do cebuli, podsmażamy.
Krok 2
Przygotowujemy warzywa- papryka w niewielkie paski, marchewka w półplasterki. Dodajemy do kurczaka. Do tego wrzucamy cieciorkę z zalewą. Dusimy.
Krok 3
Fix mieszamy w wodzie i wlewamy do pozostałych składników. Dodajemy mleko. Dusimy. Podajemy z makaronem, kaszą lub ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej