Farfalle boscaiola przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farfalle boscaiola

Autor: Ag

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

60 gramów

1 sztuka

40 gramów

300 mililitrów

150 gramów

400 gramów

1 łyżeczka

135 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozpuść masło i smaż pokrojony drobno boczek przez ok. 5 min. mieszając. Dodaj grzyby pokrojone w cienkie plasterki i czosnek. Smaż kolejne 3 min.

Krok 2

Dodaj pieprz i śmietanę, gotuj na małym ogniu bez przykrycia 5 min. aż sos wygotuję się do połowy. Dodaj ser, gotuj kolejne 2 min.

Krok 3

Ugotuj makaron al dente. Wymieszaj sos razem z makaronem. Posyp natką.

Ag

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farfalle boscaiola - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
111 osób ogląda przepis:
Holiszki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej