Farfalle boscaiola przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farfalle boscaiola

Autor: Ag

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

60 gramów

1 sztuka

40 gramów

300 mililitrów

150 gramów

400 gramów

1 łyżeczka

135 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozpuść masło i smaż pokrojony drobno boczek przez ok. 5 min. mieszając. Dodaj grzyby pokrojone w cienkie plasterki i czosnek. Smaż kolejne 3 min.

Krok 2

Dodaj pieprz i śmietanę, gotuj na małym ogniu bez przykrycia 5 min. aż sos wygotuję się do połowy. Dodaj ser, gotuj kolejne 2 min.

Krok 3

Ugotuj makaron al dente. Wymieszaj sos razem z makaronem. Posyp natką.

Ag

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farfalle boscaiola - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej