
Składniki
1 pęczek
60 gramów
1 sztuka
40 gramów
300 mililitrów
150 gramów
400 gramów
1 łyżeczka
135 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozpuść masło i smaż pokrojony drobno boczek przez ok. 5 min. mieszając. Dodaj grzyby pokrojone w cienkie plasterki i czosnek. Smaż kolejne 3 min.
Krok 2
Dodaj pieprz i śmietanę, gotuj na małym ogniu bez przykrycia 5 min. aż sos wygotuję się do połowy. Dodaj ser, gotuj kolejne 2 min.
Krok 3
Ugotuj makaron al dente. Wymieszaj sos razem z makaronem. Posyp natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej