Farfalle boscaiola przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farfalle boscaiola

Autor: Ag

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

60 gramów

135 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

300 mililitrów

40 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozpuść masło i smaż pokrojony drobno boczek przez ok. 5 min. mieszając. Dodaj grzyby pokrojone w cienkie plasterki i czosnek. Smaż kolejne 3 min.

Krok 2

Dodaj pieprz i śmietanę, gotuj na małym ogniu bez przykrycia 5 min. aż sos wygotuję się do połowy. Dodaj ser, gotuj kolejne 2 min.

Krok 3

Ugotuj makaron al dente. Wymieszaj sos razem z makaronem. Posyp natką.

Ag

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farfalle boscaiola - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej