
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
30 gramów
2 łyżki
1 szklanka
40 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę i paprykę pokrój w paski.
Krok 2
Natkę drobno posiekaj.
Krok 3
Warzywa i zieleninę połącz z majonezem, śmietaną i chrzanem.
Krok 4
Dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej