Sos koperkowy na zasmażce - przepis ze śmietaną | Przepisy.pl pixel

Śmietanowy sos koperkowy z zasmażką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szklanka

0.5 szklanki

50 gramów

1 szczypta

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z masła i mąki zrób jasną zasmażkę.

Krok 2

Następnie rozprowadź ją bulionem Knorr i zagotuj.

Krok 3

Sos dopraw i połącz ze śmietaną i koperkiem. Podgrzej delikatnie tak aby śmietana się nie zważyła!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śmietanowy sos koperkowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śmietanowy sos koperkowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śmietanowy sos koperkowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śmietanowy sos koperkowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śmietanowy sos koperkowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śmietanowy sos koperkowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śmietanowy sos koperkowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śmietanowy sos koperkowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z szynką i serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.

Czytaj więcej

Jak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Śmietanowy sos koperkowy z zasmażkąŚmietanowy sos koperkowy z zasmażką

Szukasz propozycji na prosty i pyszny dodatek? Bardzo delikatny śmietanowy sos koperkowy z zasmażką pomoże Ci przygotować szybki obiad lub smaczną przekąskę. Wystarczy, że zaopatrzysz się w kilka składników. Najpierw przyrządź zasmażkę z tłuszczu i mąki. Następnie połącz ją z bulionem, który sprawi, że całość będzie bardziej wyrazista i zyska aksamitną konsystencję. Delikatnie wymieszaj te składniki ze śmietaną i koperkiem oraz przyprawami. Aby śmietana się nie zważyła, w osobnym naczyniu rozmieszaj kilka jej łyżek z odrobiną bulionu z zasmażką, i w tej postaci dodaj masę do reszty sosu. Tak przygotowany kremowy dodatek będzie dobrze komponował się z makaronem, ryżem czy kaszą. Pasować do niego będą też gotowane brokuły, marchewka oraz kalafior. Polane nim mięsa i kotlety warzywne nabiorą delikatności. Śmietanowy sos koperkowy z zasmażką będzie też odpowiedni do gotowanych jajek. Posyp je kolorowym świeżo zmielonym pieprzem i stwórz wytrawną przekąskę. Przygotuj pachnący koperkiem, kremowy dodatek na podstawie naszego przepisu.