Śmietanowy sos koperkowy z zasmażką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Śmietanowy sos koperkowy z zasmażką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szklanka

0.5 szklanki

50 gramów

1 szczypta

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z masła i mąki zrób jasną zasmażkę.

Krok 2

Następnie rozprowadź ją bulionem Knorr i zagotuj.

Krok 3

Sos dopraw i połącz ze śmietaną i koperkiem. Podgrzej delikatnie tak aby śmietana się nie zważyła!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śmietanowy sos koperkowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śmietanowy sos koperkowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śmietanowy sos koperkowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śmietanowy sos koperkowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śmietanowy sos koperkowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śmietanowy sos koperkowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śmietanowy sos koperkowy z zasmażką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Biały puch
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Śmietanowy sos koperkowy z zasmażkąŚmietanowy sos koperkowy z zasmażką

Szukasz propozycji na prosty i pyszny dodatek? Bardzo delikatny śmietanowy sos koperkowy z zasmażką pomoże Ci przygotować szybki obiad lub smaczną przekąskę. Wystarczy, że zaopatrzysz się w kilka składników. Najpierw przyrządź zasmażkę z tłuszczu i mąki. Następnie połącz ją z bulionem, który sprawi, że całość będzie bardziej wyrazista i zyska aksamitną konsystencję. Delikatnie wymieszaj te składniki ze śmietaną i koperkiem oraz przyprawami. Aby śmietana się nie zważyła, w osobnym naczyniu rozmieszaj kilka jej łyżek z odrobiną bulionu z zasmażką, i w tej postaci dodaj masę do reszty sosu. Tak przygotowany kremowy dodatek będzie dobrze komponował się z makaronem, ryżem czy kaszą. Pasować do niego będą też gotowane brokuły, marchewka oraz kalafior. Polane nim mięsa i kotlety warzywne nabiorą delikatności. Śmietanowy sos koperkowy z zasmażką będzie też odpowiedni do gotowanych jajek. Posyp je kolorowym świeżo zmielonym pieprzem i stwórz wytrawną przekąskę. Przygotuj pachnący koperkiem, kremowy dodatek na podstawie naszego przepisu.