
Składniki
3 łyżki
1 szklanka
0.5 szklanki
50 gramów
1 szczypta
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z masła i mąki zrób jasną zasmażkę.
Krok 2
Następnie rozprowadź ją bulionem Knorr i zagotuj.
Krok 3
Sos dopraw i połącz ze śmietaną i koperkiem. Podgrzej delikatnie tak aby śmietana się nie zważyła!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Śmietanowy sos koperkowy z zasmażką
Szukasz propozycji na prosty i pyszny dodatek? Bardzo delikatny śmietanowy sos koperkowy z zasmażką pomoże Ci przygotować szybki obiad lub smaczną przekąskę. Wystarczy, że zaopatrzysz się w kilka składników. Najpierw przyrządź zasmażkę z tłuszczu i mąki. Następnie połącz ją z bulionem, który sprawi, że całość będzie bardziej wyrazista i zyska aksamitną konsystencję. Delikatnie wymieszaj te składniki ze śmietaną i koperkiem oraz przyprawami. Aby śmietana się nie zważyła, w osobnym naczyniu rozmieszaj kilka jej łyżek z odrobiną bulionu z zasmażką, i w tej postaci dodaj masę do reszty sosu. Tak przygotowany kremowy dodatek będzie dobrze komponował się z makaronem, ryżem czy kaszą. Pasować do niego będą też gotowane brokuły, marchewka oraz kalafior. Polane nim mięsa i kotlety warzywne nabiorą delikatności. Śmietanowy sos koperkowy z zasmażką będzie też odpowiedni do gotowanych jajek. Posyp je kolorowym świeżo zmielonym pieprzem i stwórz wytrawną przekąskę. Przygotuj pachnący koperkiem, kremowy dodatek na podstawie naszego przepisu.