Sos Gorgonzola przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos Gorgonzola

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

70 gramów

2 łyżki

600 gramów

150 gramów

0.6 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na suchej patelni upraż orzeszki.

Krok 2

Ser gorgonzola drobno pokrój, parmezan zetrzyj na tarce.

Krok 3

Do dużego rondla wlej œśmietanę, dodaj ricottę, parmezan i drobno pokrojoną gorgonzolę. Podgrzewaj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż sery się rozpuszczą. Nie gotuj!

Krok 4

Dopraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos Gorgonzola  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos Gorgonzola  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos Gorgonzola  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos Gorgonzola  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos Gorgonzola  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos Gorgonzola  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos Gorgonzola  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos Gorgonzola  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
56 osób ogląda przepis:
Japoński sernik
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej