
Składniki
null
null
70 gramów
2 łyżki
600 gramów
150 gramów
0.6 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na suchej patelni upraż orzeszki.
Krok 2
Ser gorgonzola drobno pokrój, parmezan zetrzyj na tarce.
Krok 3
Do dużego rondla wlej śmietanę, dodaj ricottę, parmezan i drobno pokrojoną gorgonzolę. Podgrzewaj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż sery się rozpuszczą. Nie gotuj!
Krok 4
Dopraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
4 osoby oglądają przepis: 
Zapiekanka makaronowa "PYCHOTKA"
45 min.
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej