Sos Gorgonzola przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos Gorgonzola

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

70 gramów

2 łyżki

600 gramów

150 gramów

0.6 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na suchej patelni upraż orzeszki.

Krok 2

Ser gorgonzola drobno pokrój, parmezan zetrzyj na tarce.

Krok 3

Do dużego rondla wlej œśmietanę, dodaj ricottę, parmezan i drobno pokrojoną gorgonzolę. Podgrzewaj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż sery się rozpuszczą. Nie gotuj!

Krok 4

Dopraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos Gorgonzola  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos Gorgonzola  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos Gorgonzola  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos Gorgonzola  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos Gorgonzola  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos Gorgonzola  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos Gorgonzola  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos Gorgonzola  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej