
Składniki
3 łyżki
1 szklanka
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Listki bazylii posiekaj.
Krok 2
Żółtko rozetrzyj z musztardą, a następnie połącz z śmietaną.
Krok 3
Do sosu dodaj listki bazylii posiekane i dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu
6 osób ogląda przepis: 

Ziemniaczany langosz z serem
105 min.
łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej