Spaghetti w sosie carbonara z groszkiem i szynką parmeńską
łatwe
26 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
350 gramów
1 opakowanie
5 plastrów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy z oliwy. Odcedź.
Krok 2
Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj w 300 ml zimnej wody.
Krok 3
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na patelni. Szynkę pokrój w cienkie paski i przesmaż z cebulą, następnie całość zalej przygotowanym Fixem Knorr, dodaj śmietanę i doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Sos gotuj na małym ogniu kilka minut. Następnie dodaj groszek oraz ugotowany makaron, zagotuj. Podawaj natychmiast. Danie możesz posypać startym serem i udekorować listkami świeżych ziół.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej