Spaghetti a la marinara przepis – Zobacz na przepisy.pl

Spaghetti a la marinara

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

null

null

null

1 szklanka

300 gramów

200 gramów

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj skorupiaki, a następnie przełóż je do dużego garnka i zalej winem z dodatkiem tymianku i liścia laurowego. Gotuj pod przykryciem, po czym odcedź i przefiltruj sos.

Krok 2

Spaghetti gotuj w dużej ilości osolonej wody, a następnie odcedź, dodaj olej i sos pomidorowy Knorr.

Krok 3

Większość skorupiaków dodaj do spaghetti, wlej też sos z gotowania. Udekoruj pozostałymi skorupiakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej