Spaghetti a la marinara przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti a la marinara

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

null

null

null

1 szklanka

300 gramów

200 gramów

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj skorupiaki, a następnie przełóż je do dużego garnka i zalej winem z dodatkiem tymianku i liścia laurowego. Gotuj pod przykryciem, po czym odcedź i przefiltruj sos.

Krok 2

Spaghetti gotuj w dużej ilości osolonej wody, a następnie odcedź, dodaj olej i sos pomidorowy Knorr.

Krok 3

Większość skorupiaków dodaj do spaghetti, wlej też sos z gotowania. Udekoruj pozostałymi skorupiakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Seromakowiec
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej