Spaghetti a la marinara przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti a la marinara

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

null

null

null

1 szklanka

300 gramów

200 gramów

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj skorupiaki, a następnie przełóż je do dużego garnka i zalej winem z dodatkiem tymianku i liścia laurowego. Gotuj pod przykryciem, po czym odcedź i przefiltruj sos.

Krok 2

Spaghetti gotuj w dużej ilości osolonej wody, a następnie odcedź, dodaj olej i sos pomidorowy Knorr.

Krok 3

Większość skorupiaków dodaj do spaghetti, wlej też sos z gotowania. Udekoruj pozostałymi skorupiakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej