Spaghetti a la marinara

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

112

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

0

1.5 kilograma

0

1 szklanka

0

0

300 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj skorupiaki, a następnie przełóż je do dużego garnka i zalej winem z dodatkiem tymianku i liścia laurowego. Gotuj pod przykryciem, po czym odcedź i przefiltruj sos.

Krok 1

Spaghetti gotuj w dużej ilości osolonej wody, a następnie odcedź, dodaj olej i sos pomidorowy Knorr.

Krok 1

Większość skorupiaków dodaj do spaghetti, wlej też sos z gotowania. Udekoruj pozostałymi skorupiakami.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej