
Składniki
2 łyżki
null
null
null
null
1 szklanka
300 gramów
200 gramów
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj skorupiaki, a następnie przełóż je do dużego garnka i zalej winem z dodatkiem tymianku i liścia laurowego. Gotuj pod przykryciem, po czym odcedź i przefiltruj sos.
Krok 2
Spaghetti gotuj w dużej ilości osolonej wody, a następnie odcedź, dodaj olej i sos pomidorowy Knorr.
Krok 3
Większość skorupiaków dodaj do spaghetti, wlej też sos z gotowania. Udekoruj pozostałymi skorupiakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos pomidorowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































