Spaghetti a la marinara przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti a la marinara

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

null

null

null

1 szklanka

300 gramów

200 gramów

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj skorupiaki, a następnie przełóż je do dużego garnka i zalej winem z dodatkiem tymianku i liścia laurowego. Gotuj pod przykryciem, po czym odcedź i przefiltruj sos.

Krok 2

Spaghetti gotuj w dużej ilości osolonej wody, a następnie odcedź, dodaj olej i sos pomidorowy Knorr.

Krok 3

Większość skorupiaków dodaj do spaghetti, wlej też sos z gotowania. Udekoruj pozostałymi skorupiakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti a la marinara - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej