
Składniki
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 szklanki
250 gramów
1 pęczek
1 sztuka
4 łyżki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj kaszę zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu producenta.
Krok 2
Obierz mango i awokado. Pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 3
Przełóż mango, awokado, umyte młode listki szpinaku, orzechy i kaszę do dużej miski lub talerza w którym będziesz serwować sałatkę.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, dwoma łyżkami wody i sokiem z limonki.
Krok 5
Skrop przygotowanym sosem sałatkę.
Krok 6
Na wierzchu połóż porwane listki mięty i podawaj.

Dobra rada:
Sałatkę podawaj z swoimi ulubionymi grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Egzotyczna sałatka z młodego szpinaku
Sposobów na sałatki jest tak wiele, że nie musisz ograniczać się do kilku tradycyjnych przepisów. Nie bój się oryginalnych połączeń, bo jest szansa, że odkryjesz sałatkę, która stanie się Twoją ulubioną. Mango, awokado, orzechy włoskie, mięta i kasza tworzą kompozycję smaków, której trudno się oprzeć – a jeśli do tej egzotycznej sałatki doda się młody szpinak, to doznania smakowe będą jeszcze lepsze!
Dla kogo?
Dla miłośników sałatek wciąż poszukujących ciekawych przepisów do wypróbowania. Do dzieła!
Na jaką okazję?
Egzotyczna sałatka z młodego szpinaku to pomysł zarówno na co dzień, jak i na imprezę. Bo warto zaserwować znajomym coś niebanalnego.
Czy wiesz, że?
Nie wiesz, jak wybrać w sklepie awokado o odpowiednim stopniu dojrzałości? Najlepiej kupić je na zapas i pozwolić dojrzeć w domu. Będzie gotowe w ciągu kilka dni. Dojrzały owoc jest miękki, ale nadal sprężysty.
Dla urozmaicenia:
Sałatkę podawaj z grzankami. Będzie pysznie!