PRZEPISY.PL

Tatar wołowy

Autor: pasibrzuch
  • 30
  • 8
  • Średnie
  • 0
12
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cebula2 szt
  • olej50 ml
  • pieprz1 szczypta
  • sól1 szczypta
  • musztarda3 łyżki
  • ogórki konserwowe3 szt
  • wołowina bez kości1 kg
  • pieczarki marynowane 100 gr
  • żółtka z jaj 8 szt
    • Krok 1

      Oczyść wołowinę, a następnie zmiel ją w maszynce do mięsa.
    • Krok 2

      Wyrób z olejem i musztardą na jednolitą masę.
    • Krok 3

      Uformuj owalny kształt z wgłębieniem na surowe żółtko w środku.
    • Krok 4

      Cebulę posiekaj, sardynki rozdrobnij, a ogórek i pieczarki pokrój w kostkę. Wszystko wymieszaj.
    • Krok 5

      Do tatara wbij żółtko i podawaj z sałatką sardynkową.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    142
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Średnie
    3
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    3
    Średnie
    38
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    8
    Średnie
    55
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe