Tatar wołowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tatar wołowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

50 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

3 sztuki

1 kilogram

100 gramów

8 sztuk

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść wołowinę, a następnie zmiel ją w maszynce do mięsa.

Krok 2

Wyrób z olejem i musztardą na jednolitą masę.

Krok 3

Uformuj owalny kształt z wgłębieniem na surowe żółtko w środku.

Krok 4

Cebulę posiekaj, sardynki rozdrobnij, a ogórek i pieczarki pokrój w kostkę. Wszystko wymieszaj.

Krok 5

Do tatara wbij żółtko i podawaj z sałatką sardynkową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tatar wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tatar wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tatar wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tatar wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tatar wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tatar wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tatar wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tatar wołowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej