Składniki
2 sztuki
50 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
3 sztuki
1 kilogram
100 gramów
8 sztuk
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść wołowinę, a następnie zmiel ją w maszynce do mięsa.
Krok 2
Wyrób z olejem i musztardą na jednolitą masę.
Krok 3
Uformuj owalny kształt z wgłębieniem na surowe żółtko w środku.
Krok 4
Cebulę posiekaj, sardynki rozdrobnij, a ogórek i pieczarki pokrój w kostkę. Wszystko wymieszaj.
Krok 5
Do tatara wbij żółtko i podawaj z sałatką sardynkową.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej