
Składniki
2 sztuki
50 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
3 sztuki
1 kilogram
100 gramów
8 sztuk
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść wołowinę, a następnie zmiel ją w maszynce do mięsa.
Krok 2
Wyrób z olejem i musztardą na jednolitą masę.
Krok 3
Uformuj owalny kształt z wgłębieniem na surowe żółtko w środku.
Krok 4
Cebulę posiekaj, sardynki rozdrobnij, a ogórek i pieczarki pokrój w kostkę. Wszystko wymieszaj.
Krok 5
Do tatara wbij żółtko i podawaj z sałatką sardynkową.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























