Tatar wołowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tatar wołowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

50 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

3 sztuki

1 kilogram

100 gramów

8 sztuk

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść wołowinę, a następnie zmiel ją w maszynce do mięsa.

Krok 2

Wyrób z olejem i musztardą na jednolitą masę.

Krok 3

Uformuj owalny kształt z wgłębieniem na surowe żółtko w środku.

Krok 4

Cebulę posiekaj, sardynki rozdrobnij, a ogórek i pieczarki pokrój w kostkę. Wszystko wymieszaj.

Krok 5

Do tatara wbij żółtko i podawaj z sałatką sardynkową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tatar wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tatar wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tatar wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tatar wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tatar wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tatar wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tatar wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tatar wołowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej