
Składniki
2 sztuki
50 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
3 sztuki
1 kilogram
100 gramów
8 sztuk
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść wołowinę, a następnie zmiel ją w maszynce do mięsa.
Krok 2
Wyrób z olejem i musztardą na jednolitą masę.
Krok 3
Uformuj owalny kształt z wgłębieniem na surowe żółtko w środku.
Krok 4
Cebulę posiekaj, sardynki rozdrobnij, a ogórek i pieczarki pokrój w kostkę. Wszystko wymieszaj.
Krok 5
Do tatara wbij żółtko i podawaj z sałatką sardynkową.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej