
Składniki
null
null
500 gramów
1 szklanka
1.5 szklanki
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko kokosowe zagotuj w dużej patelni 10 minut na wolnym ogniu.
Krok 2
Przeciśnij czosnek przez praskę i dodaj wraz z pastą curry. Gotuj 5 minut.
Krok 3
Wołowinę pokrój w kostkę i wrzuć, zagotuj, dodaj sok i listki z limonki, sos rybny, chili, kurkumę i 0,5 łyżeczki soli. Przykryj i gotuj około 25 minut na małym ogniu.
Krok 4
W razie potrzeby dolej wodę. Dodaj bazylię i kolendrę, zamieszaj, dopraw solą i pieprzem. Posyp kawałkami kokosu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej