Wołowina z kokosowym curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina z kokosowym curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

500 gramów

1 szklanka

1.5 szklanki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko kokosowe zagotuj w dużej patelni 10 minut na wolnym ogniu.

Krok 2

Przeciśnij czosnek przez praskę i dodaj wraz z pastą curry. Gotuj 5 minut.

Krok 3

Wołowinę pokrój w kostkę i wrzuć, zagotuj, dodaj sok i listki z limonki, sos rybny, chili, kurkumę i 0,5 łyżeczki soli. Przykryj i gotuj około 25 minut na małym ogniu.

Krok 4

W razie potrzeby dolej wodę. Dodaj bazylię i kolendrę, zamieszaj, dopraw solą i pieprzem. Posyp kawałkami kokosu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka z dyni i cukinii
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej