Wołowina z kokosowym curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina z kokosowym curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

500 gramów

1 szklanka

1.5 szklanki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko kokosowe zagotuj w dużej patelni 10 minut na wolnym ogniu.

Krok 2

Przeciśnij czosnek przez praskę i dodaj wraz z pastą curry. Gotuj 5 minut.

Krok 3

Wołowinę pokrój w kostkę i wrzuć, zagotuj, dodaj sok i listki z limonki, sos rybny, chili, kurkumę i 0,5 łyżeczki soli. Przykryj i gotuj około 25 minut na małym ogniu.

Krok 4

W razie potrzeby dolej wodę. Dodaj bazylię i kolendrę, zamieszaj, dopraw solą i pieprzem. Posyp kawałkami kokosu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej