Wołowina z kokosowym curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina z kokosowym curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

500 gramów

1 szklanka

1.5 szklanki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko kokosowe zagotuj w dużej patelni 10 minut na wolnym ogniu.

Krok 2

Przeciśnij czosnek przez praskę i dodaj wraz z pastą curry. Gotuj 5 minut.

Krok 3

Wołowinę pokrój w kostkę i wrzuć, zagotuj, dodaj sok i listki z limonki, sos rybny, chili, kurkumę i 0,5 łyżeczki soli. Przykryj i gotuj około 25 minut na małym ogniu.

Krok 4

W razie potrzeby dolej wodę. Dodaj bazylię i kolendrę, zamieszaj, dopraw solą i pieprzem. Posyp kawałkami kokosu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej