
Składniki
null
null
500 gramów
1 szklanka
1.5 szklanki
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko kokosowe zagotuj w dużej patelni 10 minut na wolnym ogniu.
Krok 2
Przeciśnij czosnek przez praskę i dodaj wraz z pastą curry. Gotuj 5 minut.
Krok 3
Wołowinę pokrój w kostkę i wrzuć, zagotuj, dodaj sok i listki z limonki, sos rybny, chili, kurkumę i 0,5 łyżeczki soli. Przykryj i gotuj około 25 minut na małym ogniu.
Krok 4
W razie potrzeby dolej wodę. Dodaj bazylię i kolendrę, zamieszaj, dopraw solą i pieprzem. Posyp kawałkami kokosu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej