Wołowina z kokosowym curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

798

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

500 gramów

1 szklanka

1.5 szklanki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko kokosowe zagotuj w dużej patelni 10 minut na wolnym ogniu.

Krok 2

Przeciśnij czosnek przez praskę i dodaj wraz z pastą curry. Gotuj 5 minut.

Krok 3

Wołowinę pokrój w kostkę i wrzuć, zagotuj, dodaj sok i listki z limonki, sos rybny, chili, kurkumę i 0,5 łyżeczki soli. Przykryj i gotuj około 25 minut na małym ogniu.

Krok 4

W razie potrzeby dolej wodę. Dodaj bazylię i kolendrę, zamieszaj, dopraw solą i pieprzem. Posyp kawałkami kokosu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z kokosowym curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grzanki z ratatują
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej