Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulionetkę wołową Knorrr rozpuść w kilku łyżkach gorącej wody.
Krok 2
W misce wymieszaj mięso, cebulę, czosnek, zioła oraz sok z cytryny. Dodaj rozpuszczoną Bulionetkę wołową Knorr, która nada burgerom pełen smak i dopraw pieprzem. Masę wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Krok 3
Z masy uformuj burgery i smaż na rozgrzanym grillu lub domowej patelni po 5-7 minut z każdej strony. Gotowe podawaj z tradycyjną bułką oraz pomidorami, czerwoną cebulą i serem feta.
Dobra rada:
Do mięsa możesz dodać odrobinę chilli a burgery będą nieco ostrzejsze.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Greckie burgery wołowe
Chrupiąca bułka z dodatkiem wołowiny, mięsa o intensywnym smaku, a także z pomidorami, czerwoną cebulą i serem feta, to niezwykle smaczna wersja tego popularnego dania. Greckie burgery wołowe przypadną do gustu osobom lubiącym wyraziste mięsne przekąski. Usmażone mięso możesz serwować w bułce, ale również jako kotlet, np. z ziemniakami, sałatką ze świeżych warzyw i sosem czosnkowym lub ketchupem. W takiej wersji sprawdzi się jako potrawa obiadowa. Jeśli lubisz pikantne dania, do mielonej wołowiny z cebulą, czosnkiem, ziołami oraz sokiem z cytryny dodaj odrobinę chili. Podawane w pieczywie burgery wołowe będą także smaczną kolacją. Lubisz tę potrawę z dużą ilością warzyw? Dołącz do niej zieloną sałatę, pokrojone w plasterki oliwki lub ogórka szklarniowego. Fetę opcjonalnie zastąp serem żółtym. Do burgerów podaj frytki lub pieczone talarki z ziemniaków z ketchupem. Będzie do nich pasowała także surówka colesław lub sałatka ze świeżych warzyw z oliwą. Masz ochotę na soczystego burgera? Przygotuj go według podanego przepisu!