Jagnięcina duszona po chorwacku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagnięcina duszona po chorwacku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

2 sztuki

null

750 gramów

1 sztuka

750 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Umyte i pokrojone mięso w kostkę posmaruj pastą pomidorowo-bakłażanową .

Krok 4

W dużym garnku układaj warstwami – jagnięcinę, ziemniaki, kapustę, pomidory, marchewkę, cebulę i seler.

Krok 5

Każdą warstwę oprósz pieprzem i pietruszką. Zalej ciepłym bulionem. Duś na małym ogniu pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.

Krok 1

Zagotuj 0,5 litra wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 3

Kapustę poszatkuj. Ziemniaki, selera i marchewkę pokrój w kostkę. Pomidory w plastry. Cebulę i natkę pietruszki posiekaj.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagnięcina duszona po chorwacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagnięcina duszona po chorwacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagnięcina duszona po chorwacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagnięcina duszona po chorwacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagnięcina duszona po chorwacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagnięcina duszona po chorwacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagnięcina duszona po chorwacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagnięcina duszona po chorwacku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej