Składniki
750 gramów
1 sztuka
750 gramów
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
100 mililitrów
1 pęczek
null
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Umyte i pokrojone mięso w kostkę posmaruj pastą pomidorowo-bakłażanową .
Krok 4
W dużym garnku układaj warstwami – jagnięcinę, ziemniaki, kapustę, pomidory, marchewkę, cebulę i seler.
Krok 5
Każdą warstwę oprósz pieprzem i pietruszką. Zalej ciepłym bulionem. Duś na małym ogniu pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.
Krok 1
Zagotuj 0,5 litra wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 3
Kapustę poszatkuj. Ziemniaki, selera i marchewkę pokrój w kostkę. Pomidory w plastry. Cebulę i natkę pietruszki posiekaj.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej