Składniki
750 gramów
1 sztuka
750 gramów
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
100 mililitrów
1 pęczek
null
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Umyte i pokrojone mięso w kostkę posmaruj pastą pomidorowo-bakłażanową .
Krok 4
W dużym garnku układaj warstwami – jagnięcinę, ziemniaki, kapustę, pomidory, marchewkę, cebulę i seler.
Krok 5
Każdą warstwę oprósz pieprzem i pietruszką. Zalej ciepłym bulionem. Duś na małym ogniu pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.
Krok 1
Zagotuj 0,5 litra wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 3
Kapustę poszatkuj. Ziemniaki, selera i marchewkę pokrój w kostkę. Pomidory w plastry. Cebulę i natkę pietruszki posiekaj.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej