Jagnięcina duszona po chorwacku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagnięcina duszona po chorwacku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 sztuka

750 gramów

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

100 mililitrów

1 pęczek

null

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Umyte i pokrojone mięso w kostkę posmaruj pastą pomidorowo-bakłażanową .

Krok 4

W dużym garnku układaj warstwami – jagnięcinę, ziemniaki, kapustę, pomidory, marchewkę, cebulę i seler.

Krok 5

Każdą warstwę oprósz pieprzem i pietruszką. Zalej ciepłym bulionem. Duś na małym ogniu pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.

Krok 1

Zagotuj 0,5 litra wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 3

Kapustę poszatkuj. Ziemniaki, selera i marchewkę pokrój w kostkę. Pomidory w plastry. Cebulę i natkę pietruszki posiekaj.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagnięcina duszona po chorwacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagnięcina duszona po chorwacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagnięcina duszona po chorwacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagnięcina duszona po chorwacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagnięcina duszona po chorwacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagnięcina duszona po chorwacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagnięcina duszona po chorwacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagnięcina duszona po chorwacku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej