Jagnięcina duszona po chorwacku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagnięcina duszona po chorwacku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

2 sztuki

null

750 gramów

1 sztuka

750 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Umyte i pokrojone mięso w kostkę posmaruj pastą pomidorowo-bakłażanową .

Krok 4

W dużym garnku układaj warstwami – jagnięcinę, ziemniaki, kapustę, pomidory, marchewkę, cebulę i seler.

Krok 5

Każdą warstwę oprósz pieprzem i pietruszką. Zalej ciepłym bulionem. Duś na małym ogniu pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.

Krok 1

Zagotuj 0,5 litra wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 3

Kapustę poszatkuj. Ziemniaki, selera i marchewkę pokrój w kostkę. Pomidory w plastry. Cebulę i natkę pietruszki posiekaj.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagnięcina duszona po chorwacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagnięcina duszona po chorwacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagnięcina duszona po chorwacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagnięcina duszona po chorwacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagnięcina duszona po chorwacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagnięcina duszona po chorwacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagnięcina duszona po chorwacku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagnięcina duszona po chorwacku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej