
Składniki
3 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
2 sztuki
null
750 gramów
1 sztuka
750 gramów
1 sztuka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Umyte i pokrojone mięso w kostkę posmaruj pastą pomidorowo-bakłażanową .
Krok 4
W dużym garnku układaj warstwami – jagnięcinę, ziemniaki, kapustę, pomidory, marchewkę, cebulę i seler.
Krok 5
Każdą warstwę oprósz pieprzem i pietruszką. Zalej ciepłym bulionem. Duś na małym ogniu pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.
Krok 1
Zagotuj 0,5 litra wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 3
Kapustę poszatkuj. Ziemniaki, selera i marchewkę pokrój w kostkę. Pomidory w plastry. Cebulę i natkę pietruszki posiekaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej