Ucha rybacka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ucha rybacka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1.5 litra

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę spraw, umyj, włóż do rondla napełnionego wodą i ugotuj.

Krok 2

Ziemniaki, marchew, selera i cebulę obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do ryby.

Krok 3

Dopraw solą i pieprzem i gotuj do czasu, gdy warzywa będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ucha rybacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ucha rybacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ucha rybacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ucha rybacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ucha rybacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ucha rybacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ucha rybacka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ucha rybacka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kluseczki a la Stroganoff
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej