Kurczęta chorasco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczęta chorasco

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szczypta

6 sztuk

2 sztuki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj i przekrój na pół. Nóżkę każdej połówki włóż w nacięcie jamy brzusznej.

Krok 2

Czosnek zmiażdż, a cebulę pokrój w talarki.

Krok 3

Kurczaka natrzyj czosnkiem i solą, obłóż cebulą, zalej winem i pozostaw chłodnym miejscu na 10 godzin.

Krok 4

Po upływie tego czasu usuń cebulę i pozostaw kurczaka na kolejne 10 godzin.

Krok 5

Podziel mięso na ćwiartki, nadziej je na rożen lub połóż na grillu i upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczęta chorasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczęta chorasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczęta chorasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczęta chorasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczęta chorasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczęta chorasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczęta chorasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczęta chorasco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
18 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej