Kurczęta chorasco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczęta chorasco

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szczypta

6 sztuk

2 sztuki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj i przekrój na pół. Nóżkę każdej połówki włóż w nacięcie jamy brzusznej.

Krok 2

Czosnek zmiażdż, a cebulę pokrój w talarki.

Krok 3

Kurczaka natrzyj czosnkiem i solą, obłóż cebulą, zalej winem i pozostaw chłodnym miejscu na 10 godzin.

Krok 4

Po upływie tego czasu usuń cebulę i pozostaw kurczaka na kolejne 10 godzin.

Krok 5

Podziel mięso na ćwiartki, nadziej je na rożen lub połóż na grillu i upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczęta chorasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczęta chorasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczęta chorasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczęta chorasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczęta chorasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczęta chorasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczęta chorasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczęta chorasco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej