
Składniki
5 sztuk
1 szczypta
6 sztuk
2 sztuki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj i przekrój na pół. Nóżkę każdej połówki włóż w nacięcie jamy brzusznej.
Krok 2
Czosnek zmiażdż, a cebulę pokrój w talarki.
Krok 3
Kurczaka natrzyj czosnkiem i solą, obłóż cebulą, zalej winem i pozostaw chłodnym miejscu na 10 godzin.
Krok 4
Po upływie tego czasu usuń cebulę i pozostaw kurczaka na kolejne 10 godzin.
Krok 5
Podziel mięso na ćwiartki, nadziej je na rożen lub połóż na grillu i upiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej