Kurczęta chorasco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczęta chorasco

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szczypta

6 sztuk

2 sztuki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj i przekrój na pół. Nóżkę każdej połówki włóż w nacięcie jamy brzusznej.

Krok 2

Czosnek zmiażdż, a cebulę pokrój w talarki.

Krok 3

Kurczaka natrzyj czosnkiem i solą, obłóż cebulą, zalej winem i pozostaw chłodnym miejscu na 10 godzin.

Krok 4

Po upływie tego czasu usuń cebulę i pozostaw kurczaka na kolejne 10 godzin.

Krok 5

Podziel mięso na ćwiartki, nadziej je na rożen lub połóż na grillu i upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczęta chorasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczęta chorasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczęta chorasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczęta chorasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczęta chorasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczęta chorasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczęta chorasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczęta chorasco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej