
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
4 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój w grubą kostkę. W podobnej wielkości kawałki pokrój papryki, cebulę oraz pomidory.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie zrumień kurczaka, a następnie zdejmij go z patelni.
Krok 4
Na tej samej patelni przesmaż cebulę oraz papryki. Dodaj kurczaka.
Krok 5
Całość zalej Fixem i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień, dodaj pomidory i duś jeszcze 5 minut. Gotową potrawkę podawaj z ryżem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Potrawka z kurczaka z papryką
Potrawka z kurczaka to proste danie obiadowe, które możesz wzbogacić dowolnymi warzywami – w wersji z tego przepisu jest to zielona i czerwona papryka, cebula oraz pomidory. Aby ją przyrządzić, na początek pokrój w dużą kostkę filet z piersi kurczaka oraz warzywa. Pamiętaj, by pomidory obrać wcześniej ze skórki. Mięso podsmaż na rozgrzanej oliwie z oliwek, aż będzie rumiane, po czym zdejmij je z patelni. Umieść na niej cebulę i paprykę, a po chwili dodaj również usmażonego wcześniej kurczaka. Błyskawiczną przyprawę do leczo wymieszaj z wodą, zalej nią składniki na patelni i całość zagotuj. Na koniec dodaj pomidory i duś potrawkę, aby warzywa zmiękły. Jeśli chcesz urozmaicić tę potrawę, wykorzystaj cukinię, szpinak, pieczarki lub fasolkę szparagową. Potrawkę podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu z dodatkiem sypkiego ryżu lub kaszy pęczak. Do dekoracji użyj drobno posiekanej natki pietruszki. Szybkie i smaczne gotowanie jest możliwe z naszym sprawdzonym przepisem na potrawkę z kurczaka z papryką.


































