Potrawka z kurczaka z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z kurczaka z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
375 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

206 osób wydrukowało

Pobierz pdf

252 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

4 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w grubą kostkę. W podobnej wielkości kawałki pokrój papryki, cebulę oraz pomidory.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie zrumień kurczaka, a następnie zdejmij go z patelni.

Krok 4

Na tej samej patelni przesmaż cebulę oraz papryki. Dodaj kurczaka.

Krok 5

Całość zalej Fixem i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień, dodaj pomidory i duś jeszcze 5 minut. Gotową potrawkę podawaj z ryżem.

1

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Steć

    Agnieszka Steć , 12.10.2016

    pychotka ;))

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Potrawka z kurczaka z paprykąPotrawka z kurczaka z papryką

Potrawka z kurczaka to proste danie obiadowe, które możesz wzbogacić dowolnymi warzywami – w wersji z tego przepisu jest to zielona i czerwona papryka, cebula oraz pomidory. Aby ją przyrządzić, na początek pokrój w dużą kostkę filet z piersi kurczaka oraz warzywa. Pamiętaj, by pomidory obrać wcześniej ze skórki. Mięso podsmaż na rozgrzanej oliwie z oliwek, aż będzie rumiane, po czym zdejmij je z patelni. Umieść na niej cebulę i paprykę, a po chwili dodaj również usmażonego wcześniej kurczaka. Błyskawiczną przyprawę do leczo wymieszaj z wodą, zalej nią składniki na patelni i całość zagotuj. Na koniec dodaj pomidory i duś potrawkę, aby warzywa zmiękły. Jeśli chcesz urozmaicić tę potrawę, wykorzystaj cukinię, szpinak, pieczarki lub fasolkę szparagową. Potrawkę podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu z dodatkiem sypkiego ryżu lub kaszy pęczak. Do dekoracji użyj drobno posiekanej natki pietruszki. Szybkie i smaczne gotowanie jest możliwe z naszym sprawdzonym przepisem na potrawkę z kurczaka z papryką.