
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
4 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój w grubą kostkę. W podobnej wielkości kawałki pokrój papryki, cebulę oraz pomidory.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie zrumień kurczaka, a następnie zdejmij go z patelni.
Krok 4
Na tej samej patelni przesmaż cebulę oraz papryki. Dodaj kurczaka.
Krok 5
Całość zalej Fixem i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień, dodaj pomidory i duś jeszcze 5 minut. Gotową potrawkę podawaj z ryżem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Potrawka z kurczaka z papryką
Potrawka z kurczaka to proste danie obiadowe, które możesz wzbogacić dowolnymi warzywami – w wersji z tego przepisu jest to zielona i czerwona papryka, cebula oraz pomidory. Aby ją przyrządzić, na początek pokrój w dużą kostkę filet z piersi kurczaka oraz warzywa. Pamiętaj, by pomidory obrać wcześniej ze skórki. Mięso podsmaż na rozgrzanej oliwie z oliwek, aż będzie rumiane, po czym zdejmij je z patelni. Umieść na niej cebulę i paprykę, a po chwili dodaj również usmażonego wcześniej kurczaka. Błyskawiczną przyprawę do leczo wymieszaj z wodą, zalej nią składniki na patelni i całość zagotuj. Na koniec dodaj pomidory i duś potrawkę, aby warzywa zmiękły. Jeśli chcesz urozmaicić tę potrawę, wykorzystaj cukinię, szpinak, pieczarki lub fasolkę szparagową. Potrawkę podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu z dodatkiem sypkiego ryżu lub kaszy pęczak. Do dekoracji użyj drobno posiekanej natki pietruszki. Szybkie i smaczne gotowanie jest możliwe z naszym sprawdzonym przepisem na potrawkę z kurczaka z papryką.