Roladki z kurczaka z cukinią, suszonymi pomidorami i żółtym serem
średnie
26 osób zapisało
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 plastry
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na maśle szklimy cebulę, dodajemy startą cukinię i chwile podsmażamy. Mieszamy z drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami. Doprawiamy do smaku czosnkiem w mini kostkach Knorr, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odstawiamy do przestygnięcia.
Krok 2
Mięso płuczemy pod bieżącą wodą, dzielimy na dwie części i rozbijamy. Oprószamy czosnkiem w mini kostkach Knorr. Na każdy kawałek mięsa kładziemy po plastrze sera i przesmażoną cukinię. Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. Roladki nacieramy przyprawą do złotego kurczaka. Smażymy na małym ogniu do ścięcia mięsa, a potem zwiększamy ogień i rumienimy ze wszystkich stron.
Krok 3
Wyciągamy wykałaczki. Podajemy z ryżem lub z ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej