Roladki z kurczaka z cukinią, suszonymi pomidorami i żółtym serem
średnie
32 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na maśle szklimy cebulę, dodajemy startą cukinię i chwile podsmażamy. Mieszamy z drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami. Doprawiamy do smaku czosnkiem w mini kostkach Knorr, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odstawiamy do przestygnięcia.
Krok 2
Mięso płuczemy pod bieżącą wodą, dzielimy na dwie części i rozbijamy. Oprószamy czosnkiem w mini kostkach Knorr. Na każdy kawałek mięsa kładziemy po plastrze sera i przesmażoną cukinię. Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. Roladki nacieramy przyprawą do złotego kurczaka. Smażymy na małym ogniu do ścięcia mięsa, a potem zwiększamy ogień i rumienimy ze wszystkich stron.
Krok 3
Wyciągamy wykałaczki. Podajemy z ryżem lub z ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej