Roladki z kurczaka z cukinią, suszonymi pomidorami i żółtym serem
średnie
30 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 plastry
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na maśle szklimy cebulę, dodajemy startą cukinię i chwile podsmażamy. Mieszamy z drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami. Doprawiamy do smaku czosnkiem w mini kostkach Knorr, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odstawiamy do przestygnięcia.
Krok 2
Mięso płuczemy pod bieżącą wodą, dzielimy na dwie części i rozbijamy. Oprószamy czosnkiem w mini kostkach Knorr. Na każdy kawałek mięsa kładziemy po plastrze sera i przesmażoną cukinię. Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. Roladki nacieramy przyprawą do złotego kurczaka. Smażymy na małym ogniu do ścięcia mięsa, a potem zwiększamy ogień i rumienimy ze wszystkich stron.
Krok 3
Wyciągamy wykałaczki. Podajemy z ryżem lub z ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej