Składniki
2 kilogramy
1 sztuka
2 sztuki
null
null
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
1 pęczek
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sprawione karpie ugotuj w całości. Półtora karpia pokrój dzwonka, ułóż na półmisku. Pozostały kawałek obierz ze skóry, ości i zmiel.
Krok 2
Dodaj żółtko, masło, musztardę, bułki, posiekaną natkę pietruszki i żelatynę w 50 mililitrach wody.
Krok 3
Ubij białka na sztywno i dodaj do mieszanki, dopraw.
Krok 4
Gotowym farszem napełnij dzwonka karpia.
Krok 5
Pokój cebulę, marchewki, pietruszkę i seler. Ugotuj. Zmiksuj i wyłóż na karpia.
Krok 6
Wstaw potrawę do lodówki by stężała.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej