Karp w sosie cebulowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp w sosie cebulowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

1 sztuka

2 sztuki

null

null

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sprawione karpie ugotuj w całości. Półtora karpia pokrój dzwonka, ułóż na półmisku. Pozostały kawałek obierz ze skóry, ości i zmiel.

Krok 2

Dodaj żółtko, masło, musztardę, bułki, posiekaną natkę pietruszki i żelatynę w 50 mililitrach wody.

Krok 3

Ubij białka na sztywno i dodaj do mieszanki, dopraw.

Krok 4

Gotowym farszem napełnij dzwonka karpia.

Krok 5

Pokój cebulę, marchewki, pietruszkę i seler. Ugotuj. Zmiksuj i wyłóż na karpia.

Krok 6

Wstaw potrawę do lodówki by stężała.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej