
Składniki
2 kilogramy
1 sztuka
2 sztuki
null
null
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
1 pęczek
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sprawione karpie ugotuj w całości. Półtora karpia pokrój dzwonka, ułóż na półmisku. Pozostały kawałek obierz ze skóry, ości i zmiel.
Krok 2
Dodaj żółtko, masło, musztardę, bułki, posiekaną natkę pietruszki i żelatynę w 50 mililitrach wody.
Krok 3
Ubij białka na sztywno i dodaj do mieszanki, dopraw.
Krok 4
Gotowym farszem napełnij dzwonka karpia.
Krok 5
Pokój cebulę, marchewki, pietruszkę i seler. Ugotuj. Zmiksuj i wyłóż na karpia.
Krok 6
Wstaw potrawę do lodówki by stężała.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej