Karp w sosie cebulowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp w sosie cebulowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

1 sztuka

2 sztuki

null

null

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sprawione karpie ugotuj w całości. Półtora karpia pokrój dzwonka, ułóż na półmisku. Pozostały kawałek obierz ze skóry, ości i zmiel.

Krok 2

Dodaj żółtko, masło, musztardę, bułki, posiekaną natkę pietruszki i żelatynę w 50 mililitrach wody.

Krok 3

Ubij białka na sztywno i dodaj do mieszanki, dopraw.

Krok 4

Gotowym farszem napełnij dzwonka karpia.

Krok 5

Pokój cebulę, marchewki, pietruszkę i seler. Ugotuj. Zmiksuj i wyłóż na karpia.

Krok 6

Wstaw potrawę do lodówki by stężała.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Smażone grzyby po tajsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej