
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
null
null
4 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
2 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo. Posiekaj.
Krok 2
Z ryby odetnij skórę, z mięsa usuń ości. Rybę , warzywa i przyprawy zalej wodą i gotuj 60 minut. Ugotowaną rybę zmiel. Skórę rozłóż na folii spożywczej.
Krok 3
Masło utrzyj z żółtkami i sokiem z cytryny, dodaj rybę ,posiekane jajka i pianę ubitą z białek.
Krok 4
Przypraw i rozsmaruj na odciętej skórze, zwiń ciasno w rulon. Roladę owiń folią i włóż do przecedzonego wywaru.
Krok 5
Podgrzej wywar, aż zawrze, zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem 30 minut. Wystudź w wywarze. Ostrożnie wyjmij i zdejmij folię. Pokrój w grube plastry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























