
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
null
null
4 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
2 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo. Posiekaj.
Krok 2
Z ryby odetnij skórę, z mięsa usuń ości. Rybę , warzywa i przyprawy zalej wodą i gotuj 60 minut. Ugotowaną rybę zmiel. Skórę rozłóż na folii spożywczej.
Krok 3
Masło utrzyj z żółtkami i sokiem z cytryny, dodaj rybę ,posiekane jajka i pianę ubitą z białek.
Krok 4
Przypraw i rozsmaruj na odciętej skórze, zwiń ciasno w rulon. Roladę owiń folią i włóż do przecedzonego wywaru.
Krok 5
Podgrzej wywar, aż zawrze, zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem 30 minut. Wystudź w wywarze. Ostrożnie wyjmij i zdejmij folię. Pokrój w grube plastry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej