Faszerowany sandacz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowany sandacz

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
15 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

null

null

4 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Posiekaj.

Krok 2

Z ryby odetnij skórę, z mięsa usuń ości. Rybę , warzywa i przyprawy zalej wodą i gotuj 60 minut. Ugotowaną rybę zmiel. Skórę rozłóż na folii spożywczej.

Krok 3

Masło utrzyj z żółtkami i sokiem z cytryny, dodaj rybę ,posiekane jajka i pianę ubitą z białek.

Krok 4

Przypraw i rozsmaruj na odciętej skórze, zwiń ciasno w rulon. Roladę owiń folią i włóż do przecedzonego wywaru.

Krok 5

Podgrzej wywar, aż zawrze, zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem 30 minut. Wystudź w wywarze. Ostrożnie wyjmij i zdejmij folię. Pokrój w grube plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowany sandacz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowany sandacz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowany sandacz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowany sandacz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowany sandacz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowany sandacz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowany sandacz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowany sandacz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej