Faszerowany sandacz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowany sandacz

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
15 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

null

null

4 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Posiekaj.

Krok 2

Z ryby odetnij skórę, z mięsa usuń ości. Rybę , warzywa i przyprawy zalej wodą i gotuj 60 minut. Ugotowaną rybę zmiel. Skórę rozłóż na folii spożywczej.

Krok 3

Masło utrzyj z żółtkami i sokiem z cytryny, dodaj rybę ,posiekane jajka i pianę ubitą z białek.

Krok 4

Przypraw i rozsmaruj na odciętej skórze, zwiń ciasno w rulon. Roladę owiń folią i włóż do przecedzonego wywaru.

Krok 5

Podgrzej wywar, aż zawrze, zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem 30 minut. Wystudź w wywarze. Ostrożnie wyjmij i zdejmij folię. Pokrój w grube plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowany sandacz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowany sandacz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowany sandacz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowany sandacz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowany sandacz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowany sandacz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowany sandacz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowany sandacz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej