
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
4 łyżki
1 szczypta
3 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki przekrój na pół, a następnie posól. Zawiń w folię aluminiową i wrzuć do popiołu.
Krok 2
Resztę warzyw pozbaw gniazd nasiennych i szypułek.
Krok 3
Wszystkie, z wyjątkiem pomidorów, podziel wzdłuż na cztery części. Pomidory przekrój.
Krok 4
Z oliwy, octu, chilli oraz soli zrób zaprawę.
Krok 5
Warzywa grilluj skórą do grilla. Smaruj zaprawą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej