Grillowane warzywa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

196

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

4 łyżki

1 szczypta

3 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki przekrój na pół, a następnie posól. Zawiń w folię aluminiową i wrzuć do popiołu.

Krok 2

Resztę warzyw pozbaw gniazd nasiennych i szypułek.

Krok 3

Wszystkie, z wyjątkiem pomidorów, podziel wzdłuż na cztery części. Pomidory przekrój.

Krok 4

Z oliwy, octu, chilli oraz soli zrób zaprawę.

Krok 5

Warzywa grilluj skórą do grilla. Smaruj zaprawą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej