
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
4 łyżki
1 szczypta
3 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki przekrój na pół, a następnie posól. Zawiń w folię aluminiową i wrzuć do popiołu.
Krok 2
Resztę warzyw pozbaw gniazd nasiennych i szypułek.
Krok 3
Wszystkie, z wyjątkiem pomidorów, podziel wzdłuż na cztery części. Pomidory przekrój.
Krok 4
Z oliwy, octu, chilli oraz soli zrób zaprawę.
Krok 5
Warzywa grilluj skórą do grilla. Smaruj zaprawą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej