Grillowane warzywa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane warzywa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

4 łyżki

1 szczypta

3 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki przekrój na pół, a następnie posól. Zawiń w folię aluminiową i wrzuć do popiołu.

Krok 2

Resztę warzyw pozbaw gniazd nasiennych i szypułek.

Krok 3

Wszystkie, z wyjątkiem pomidorów, podziel wzdłuż na cztery części. Pomidory przekrój.

Krok 4

Z oliwy, octu, chilli oraz soli zrób zaprawę.

Krok 5

Warzywa grilluj skórą do grilla. Smaruj zaprawą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane warzywa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Karp smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej