
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
4 łyżki
1 szczypta
3 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki przekrój na pół, a następnie posól. Zawiń w folię aluminiową i wrzuć do popiołu.
Krok 2
Resztę warzyw pozbaw gniazd nasiennych i szypułek.
Krok 3
Wszystkie, z wyjątkiem pomidorów, podziel wzdłuż na cztery części. Pomidory przekrój.
Krok 4
Z oliwy, octu, chilli oraz soli zrób zaprawę.
Krok 5
Warzywa grilluj skórą do grilla. Smaruj zaprawą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej