Grillowane warzywa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

4 łyżki

1 szczypta

3 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki przekrój na pół, a następnie posól. Zawiń w folię aluminiową i wrzuć do popiołu.

Krok 2

Resztę warzyw pozbaw gniazd nasiennych i szypułek.

Krok 3

Wszystkie, z wyjątkiem pomidorów, podziel wzdłuż na cztery części. Pomidory przekrój.

Krok 4

Z oliwy, octu, chilli oraz soli zrób zaprawę.

Krok 5

Warzywa grilluj skórą do grilla. Smaruj zaprawą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej