Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

88 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

84 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

7 gramów

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

100 mililitrów

100 mililitrów

100 gramów

10 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wędzoną sieję obierz, aby uzyskać samo mięso. Dodaj drobno pokrojoną szalotkę, posiekane jajko, posiekane zioła oraz trochę oliwy. Dokładnie wymieszaj i dopraw.

Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - Krok 1

Krok 2

Buraki umyj, posyp szczyptą cukru oraz Przyprawą do wieprzowiny. Zalej je pozostałą oliwą i octem balsamicznym tak, aby buraki pływały w płynie. Piecz w temperaturze 150 stopni przez 2 godziny. Wyjmij buraki, wystudź, a następnie pokrój w cienkie plasterki.

Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - Krok 2

Krok 3

Zagotuj wodę z octem i pozostałym cukrem. Odstaw płyn do wystudzenia. Ogórka pokrój w cienkie plasterki i zamarynuj w przygotowanym słodko-kwaśnym roztworze przez 1 godzinę.

Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - Krok 3

Krok 4

Na talerzu układaj na przemian plasterki ogórka i buraka. Na wierzchu połóż tatar, udekoruj kawiorem i ziołami.

Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Diana Krysinski

    Diana Krysinski , 25.03.2016

    Zamiast sie dodalam wedzonego lososia. Goscie byli zachwyceni. Pomysl na ten Tatar jest rewelacyjny. ☺

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej