Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami
średnie
88 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
7 gramów
1 sztuka
3 sztuki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
100 mililitrów
100 mililitrów
100 gramów
10 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wędzoną sieję obierz, aby uzyskać samo mięso. Dodaj drobno pokrojoną szalotkę, posiekane jajko, posiekane zioła oraz trochę oliwy. Dokładnie wymieszaj i dopraw.

Krok 2
Buraki umyj, posyp szczyptą cukru oraz Przyprawą do wieprzowiny. Zalej je pozostałą oliwą i octem balsamicznym tak, aby buraki pływały w płynie. Piecz w temperaturze 150 stopni przez 2 godziny. Wyjmij buraki, wystudź, a następnie pokrój w cienkie plasterki.

Krok 3
Zagotuj wodę z octem i pozostałym cukrem. Odstaw płyn do wystudzenia. Ogórka pokrój w cienkie plasterki i zamarynuj w przygotowanym słodko-kwaśnym roztworze przez 1 godzinę.

Krok 4
Na talerzu układaj na przemian plasterki ogórka i buraka. Na wierzchu połóż tatar, udekoruj kawiorem i ziołami.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do wieprzowiny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej