Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami
średnie
108 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
7 gramów
1 sztuka
3 sztuki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
100 mililitrów
100 mililitrów
100 gramów
10 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wędzoną sieję obierz, aby uzyskać samo mięso. Dodaj drobno pokrojoną szalotkę, posiekane jajko, posiekane zioła oraz trochę oliwy. Dokładnie wymieszaj i dopraw.

Krok 2
Buraki umyj, posyp szczyptą cukru oraz Przyprawą do wieprzowiny. Zalej je pozostałą oliwą i octem balsamicznym tak, aby buraki pływały w płynie. Piecz w temperaturze 150 stopni przez 2 godziny. Wyjmij buraki, wystudź, a następnie pokrój w cienkie plasterki.

Krok 3
Zagotuj wodę z octem i pozostałym cukrem. Odstaw płyn do wystudzenia. Ogórka pokrój w cienkie plasterki i zamarynuj w przygotowanym słodko-kwaśnym roztworze przez 1 godzinę.

Krok 4
Na talerzu układaj na przemian plasterki ogórka i buraka. Na wierzchu połóż tatar, udekoruj kawiorem i ziołami.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej