Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

72 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

7 gramów

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

100 mililitrów

100 mililitrów

100 gramów

10 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wędzoną sieję obierz, aby uzyskać samo mięso. Dodaj drobno pokrojoną szalotkę, posiekane jajko, posiekane zioła oraz trochę oliwy. Dokładnie wymieszaj i dopraw.

Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - Krok 1

Krok 2

Buraki umyj, posyp szczyptą cukru oraz Przyprawą do wieprzowiny. Zalej je pozostałą oliwą i octem balsamicznym tak, aby buraki pływały w płynie. Piecz w temperaturze 150 stopni przez 2 godziny. Wyjmij buraki, wystudź, a następnie pokrój w cienkie plasterki.

Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - Krok 2

Krok 3

Zagotuj wodę z octem i pozostałym cukrem. Odstaw płyn do wystudzenia. Ogórka pokrój w cienkie plasterki i zamarynuj w przygotowanym słodko-kwaśnym roztworze przez 1 godzinę.

Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - Krok 3

Krok 4

Na talerzu układaj na przemian plasterki ogórka i buraka. Na wierzchu połóż tatar, udekoruj kawiorem i ziołami.

Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Diana Krysinski

    Diana Krysinski , 25.03.2016

    Zamiast sie dodalam wedzonego lososia. Goscie byli zachwyceni. Pomysl na ten Tatar jest rewelacyjny. ☺

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej