Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

71 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

7 gramów

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

100 mililitrów

100 mililitrów

100 gramów

10 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wędzoną sieję obierz, aby uzyskać samo mięso. Dodaj drobno pokrojoną szalotkę, posiekane jajko, posiekane zioła oraz trochę oliwy. Dokładnie wymieszaj i dopraw.

Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - Krok 1

Krok 2

Buraki umyj, posyp szczyptą cukru oraz Przyprawą do wieprzowiny. Zalej je pozostałą oliwą i octem balsamicznym tak, aby buraki pływały w płynie. Piecz w temperaturze 150 stopni przez 2 godziny. Wyjmij buraki, wystudź, a następnie pokrój w cienkie plasterki.

Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - Krok 2

Krok 3

Zagotuj wodę z octem i pozostałym cukrem. Odstaw płyn do wystudzenia. Ogórka pokrój w cienkie plasterki i zamarynuj w przygotowanym słodko-kwaśnym roztworze przez 1 godzinę.

Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - Krok 3

Krok 4

Na talerzu układaj na przemian plasterki ogórka i buraka. Na wierzchu połóż tatar, udekoruj kawiorem i ziołami.

Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Diana Krysinski

    Diana Krysinski , 25.03.2016

    Zamiast sie dodalam wedzonego lososia. Goscie byli zachwyceni. Pomysl na ten Tatar jest rewelacyjny. ☺

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sos demi-glace - VIDEO
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej