Składniki
1.5 kilograma
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę pokrój w centymetrowej grubości plastry.
Krok 2
Ziemniaki, cukinię i paprykę pokrój w grubą kostkę podobnej wielkości.
Krok 3
Przygotuj marynatę łącząc przyprawę Knorr z ketchupem.
Krok 4
Następnie wszystkie składniki dania natrzyj marynatą, umieść w woreczku (dołączonym do opakowania Przyprawy do karkówki Knorr) i zamknij klipsem.
Krok 5
Całość dokładnie wymieszaj, po czym piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 80 minut – do momentu, gdy mięso będzie całkowicie miękkie.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Ketchup Hellmann's Pikantny
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Karkówka z ziemniakami
Dobrej jakości karkówka sprawdzi się zarówno smażona, pieczona, jak i grillowana. Na rodzinny obiad idealną propozycją będzie soczysta karkówka z pieczonymi ziemniakami. Żeby ją przygotować, będą Ci potrzebne plastry mięsa o grubości ok. 1 cm. Ziemniaki, cukinię i cebulę pokrój w kostkę. Jeśli lubisz wyraziste smaki, dodaj do warzyw ząbek czosnku. Teraz połącz ketchup z gotową marynatą i dokładnie wymieszaj. Warto wzbogacić jej aromat ziołami o charakterystycznym zapachu i smaku, np. tymiankiem. Tak przygotowaną marynatą natrzyj wszystkie składniki dania. Potem przełóż mięso i warzywa do specjalnego woreczka – zamknij klipsem. Dzięki temu karkówka będzie soczysta, a cukinia, ziemniaki i cebula szybko zmiękną. Warzywa oraz mięso nabiorą również głębszego smaku. Przygotowaną potrawę umieść w nagrzanym piekarniku i piecz w temperaturze 180° C. Gotową karkówkę z warzywami serwuj z sosem jogurtowym lub bardziej wyrazistym sosem tzatziki oraz z miksem sałat. Wypróbuj nasz przepis na karkówkę z ziemniakami i sprawdź, z czym smakuje najlepiej!