
Składniki
1.5 kilograma
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę pokrój w centymetrowej grubości plastry.

Krok 2
Ziemniaki, cukinię i paprykę pokrój w grubą kostkę podobnej wielkości.

Krok 3
Przygotuj marynatę łącząc przyprawę Knorr z ketchupem.

Krok 4
Następnie wszystkie składniki dania natrzyj marynatą, umieść w woreczku (dołączonym do opakowania Przyprawy do karkówki Knorr) i zamknij klipsem.

Krok 5
Całość dokładnie wymieszaj, po czym piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 80 minut – do momentu, gdy mięso będzie całkowicie miękkie.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Ketchup Hellmann's Pikantny
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Karkówka z ziemniakami
Dobrej jakości karkówka sprawdzi się zarówno smażona, pieczona, jak i grillowana. Na rodzinny obiad idealną propozycją będzie soczysta karkówka z pieczonymi ziemniakami. Żeby ją przygotować, będą Ci potrzebne plastry mięsa o grubości ok. 1 cm. Ziemniaki, cukinię i cebulę pokrój w kostkę. Jeśli lubisz wyraziste smaki, dodaj do warzyw ząbek czosnku. Teraz połącz ketchup z gotową marynatą i dokładnie wymieszaj. Warto wzbogacić jej aromat ziołami o charakterystycznym zapachu i smaku, np. tymiankiem. Tak przygotowaną marynatą natrzyj wszystkie składniki dania. Potem przełóż mięso i warzywa do specjalnego woreczka – zamknij klipsem. Dzięki temu karkówka będzie soczysta, a cukinia, ziemniaki i cebula szybko zmiękną. Warzywa oraz mięso nabiorą również głębszego smaku. Przygotowaną potrawę umieść w nagrzanym piekarniku i piecz w temperaturze 180° C. Gotową karkówkę z warzywami serwuj z sosem jogurtowym lub bardziej wyrazistym sosem tzatziki oraz z miksem sałat. Wypróbuj nasz przepis na karkówkę z ziemniakami i sprawdź, z czym smakuje najlepiej!