Zawijane zraziki cielęce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijane zraziki cielęce

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 łyżki

4 plastry

75 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cielęcinę pokrój na 4 kawałki, lekko rozbij nadając plastrom kształt medalionu.

Krok 2

Na każdy plaster mięsa nałóż plasterek szynki i pokrusz liście szałwii. Zwiń w rulonik i zepnij wykałaczką.

Krok 3

Oprósz mąką i obsmaż z obu stron na oleju.

Krok 4

Oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr i wstaw do lodówki na 30 min.

Krok 5

Następnie dodaj wino, masło i 1 szklankę wody. Duś na małym ogniu pod przykryciem około 30 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijane zraziki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijane zraziki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijane zraziki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijane zraziki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijane zraziki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijane zraziki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijane zraziki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijane zraziki cielęce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Mięso na burgery
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej