Zawijane zraziki cielęce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijane zraziki cielęce

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 łyżki

4 plastry

75 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cielęcinę pokrój na 4 kawałki, lekko rozbij nadając plastrom kształt medalionu.

Krok 2

Na każdy plaster mięsa nałóż plasterek szynki i pokrusz liście szałwii. Zwiń w rulonik i zepnij wykałaczką.

Krok 3

Oprósz mąką i obsmaż z obu stron na oleju.

Krok 4

Oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr i wstaw do lodówki na 30 min.

Krok 5

Następnie dodaj wino, masło i 1 szklankę wody. Duś na małym ogniu pod przykryciem około 30 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijane zraziki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijane zraziki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijane zraziki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijane zraziki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijane zraziki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijane zraziki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijane zraziki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijane zraziki cielęce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej