
Składniki
600 gramów
2 łyżki
4 plastry
75 mililitrów
1 łyżka
1 łyżka
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cielęcinę pokrój na 4 kawałki, lekko rozbij nadając plastrom kształt medalionu.
Krok 2
Na każdy plaster mięsa nałóż plasterek szynki i pokrusz liście szałwii. Zwiń w rulonik i zepnij wykałaczką.
Krok 3
Oprósz mąką i obsmaż z obu stron na oleju.
Krok 4
Oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr i wstaw do lodówki na 30 min.
Krok 5
Następnie dodaj wino, masło i 1 szklankę wody. Duś na małym ogniu pod przykryciem około 30 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej