
Składniki
600 gramów
2 łyżki
4 plastry
75 mililitrów
1 łyżka
1 łyżka
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cielęcinę pokrój na 4 kawałki, lekko rozbij nadając plastrom kształt medalionu.
Krok 2
Na każdy plaster mięsa nałóż plasterek szynki i pokrusz liście szałwii. Zwiń w rulonik i zepnij wykałaczką.
Krok 3
Oprósz mąką i obsmaż z obu stron na oleju.
Krok 4
Oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr i wstaw do lodówki na 30 min.
Krok 5
Następnie dodaj wino, masło i 1 szklankę wody. Duś na małym ogniu pod przykryciem około 30 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































