Zawijane zraziki cielęce

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

221

2 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 łyżki

4 plastry

75 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cielęcinę pokrój na 4 kawałki, lekko rozbij nadając plastrom kształt medalionu.

Krok 2

Na każdy plaster mięsa nałóż plasterek szynki i pokrusz liście szałwii. Zwiń w rulonik i zepnij wykałaczką.

Krok 3

Oprósz mąką i obsmaż z obu stron na oleju.

Krok 4

Oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr i wstaw do lodówki na 30 min.

Krok 5

Następnie dodaj wino, masło i 1 szklankę wody. Duś na małym ogniu pod przykryciem około 30 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijane zraziki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijane zraziki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijane zraziki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijane zraziki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijane zraziki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijane zraziki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijane zraziki cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej